Hirdetés
Archivum

Három percig bírta a Krakkó:

:

Hirdetés

Az ellenállhatatlan dobóformát mutató Ros Casares Valencia könnyedén gyõzte le a második elõdöntõben a szezon meglepetéscsapatát a Krakkót.

Milyen szépen indult a találkozó a Krakkó számára. Az elsõ percben Kobryn egy büntetõt értékesített, a második büntetõje lepattant a gyûrûrõl, de pont Burse kezébe esett, aki szerzett egy duplát ezzel 0-3-ra ment a lengyel együttes. Ekkor vezetett utoljára a Krakkó… 7 – 7 – nél még fej-fej mellett haladtak a csapatok, 17 – 7-nél pedig egy emberként rögzítette mindenki, hogy vasárnap Szpartak Moszkva – Ros Casares Valencia döntõt rendeznek.

Kívülrõl persze könnyen okos az ember, de a Krakkó amit lehetett elrontott. Belementek egy olyan rohanós kosárlabdába, ami nem a sajátjuk. Elkapkodták a dobásokat és a visszarendezõdéseknél nem figyeltek arra, hogy a Valencia pár másodperc támadás után képes pontot szerezni. Az elsõ negyed végén ennek megfelelõen 31 – 15 állt az eredményjelzõn. Az egyébként kifejezetten zavarodott, a téttõl, a környezettõl megijedt Krakkóból csak Kobryn nyújtott maradandót.

A 6400 nézõ elõtt lebonyolított összecsapáson már a második negyedben, 48 – 28-nál kialakult a 20 pontos különbség a gárdák között. Minden eldõlt, a játék képe alapján az is, hogy Hernandez mester tanítványainak a tisztes vereségre sincs esélyük. 57 – 35-ös állás mellett vonultak pihenõre a hölgyek.

A második félidõ finoman szólva sem adott akkora sportélményt, mint az elsõ vagy éppen az orosz elõdöntõ. A Valencia 73-39-nél, leírhatjuk, megalázta ellenfelét, majd a végén már a vasárnapra tartalékolva szórakozott. A lengyelek nem adták fel, életük legnagyobb sikere, hogy elõdöntõt játszhattak, ennek szellemében hajtottak, de nem jutottak sokra. A vége 86-57 lett.

A Krakkóból Kobryn dicsérhetõ 16 pontjával, 9 lepattanójával és nem utolsó sorban bátor játékával. A nagy csalódás pedig Marta Fernandez, aki pályafutása során megannyi nagy csatát átélt, de érthetetlen módon nem tudott csapata vezéregyénisége lenni.

A hazaiaknál Erika De Souza dupla-duplája, 23 pontja és 11 lepattanója, emelkedett ki, de nem szabad szó nélkül elmenni a kisebb térdsérülést szenvedõ DeLisha Milton-Jones 17 pontja mellett sem.

Hogy aztán lehet-e esélye a Valenciának a Szpartak ellen? Ahhoz, hogy a Valencia nyerjen, kell a moszkvaiak gyenge formája és a hazaiak olyan extra dobóformája, amit az elsõ negyedben láttunk.  És ne felejtsük, ekkor még mindig csak szoros végjátékról beszélünk…

Eredmény

Ros Casares – Wisla Can-Pack Krakkó 86-57

Hirdetés