Hirdetés
Archivum

Három remek soproni negyed a Fenerbahce otthonában:

:

Hirdetés

Az UNIQA Sopron 86-69-es vereséget szenvedett a Fenerbahce otthonában az Euroliga 4. fordulójában. Három negyeden át várakozáson felüli teljesítménnyel a soproni csapat kiegyenlített meccset játszott, de a folytatásban érvényesült a török fölény. Aleksandra Crvendakic pályafutása eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta soproni színekben, 25 pontot és 7 lepattanót jegyzett.

A mérkõzés teljes felvétele megtekinthetõ itt

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

A mérkõzés elõtt nagyon féltettük a soproni csapatot, hiszen az eddigi Euroliga riválisokhoz képest is más kategóriát képvisel játékerõben a Fenerbahce. A találkozó úgy indult, hogy hamar döntésre viszi meccset a török együttes. 2-2 után 14-2-es szériát csináltak a hazaiak, amivel 16-4-re léptek el. Sterbenz László korán idõt kért, de az igazi változást 18-9 után Crvendakic két triplája hozta el. A soproni csapat idõközben zónára váltott és sikerült is 5 eladott labdára kényszeríteni a hazaiakat. A meccsbe kifejezetten jó érzékkel becserélt Határ Bernadett duplájával 22-21-nél már csak 1 pont mutatkozott a felek között. A negyed végjátékában pedig érkezett egy újabb Crvendakic tripla, majd Fegyverneky három büntetõje 27-25-ös soproni elõnyt eredményezett 10 perc játék után.

A minden várakozást felülmúló perceket követõen a második negyedben is sikerült a lépést tartani a török együttessel. Sõt… a játékrész elején Fegyverneky, Ciglar és Krnjic találatai 33-27-es soproni elõnyt hoztak. Ezt követõen felzárkóztak 34-33-ra a törökök, de Crvendakic triplája és Simon Zsófi remek megmozdulása 39-33-ra módosította az állást. Nem érezte a ritmust a Fener – ehhez kellett a szervezett soproni játék is –, de a félidõhöz közeledve Verameyenka és Lavender révén 43-42-nél így is fordítottak a hazaiak. A végsõ szó azonban Halvarssoné volt, így a szünetben egészen váratlan módon soproni elõnyt regisztrálhattunk. A jó eredmény alapját az adta, hogy a lepattanókban nem alakult ki különbség a két együttes között és sikerült az eladott labdákat minimalizálni. Mindössze hármat jegyeztek fel a statisztikában.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

A harmadik negyed eleje kritikus idõszaknak ígérkezett, de ezt is sikerült átvészelni. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, szerencsére Fegyverneky, Simon vagy éppen Krnjic mindig tudott válaszolni a török találatokra. Amikor a hazaiak Crvendakic triplakísérletébe faultok bele, 55-53-ra ismét ellépett a Sopron. A törökök érezhetõen egyre feszültebb voltak. Vélhetõen azzal számoltak, hogy már a játékrész elején sikerül átvenniük a vezetést. A negyed hajrájában letámadásra váltottak, a szerzett labdákból pedig tudtak indítani. Az utolsó két és fél percet ezzel 11-2-re hozták, amivel 64-57-es elõnyre tettek szert.

A nagyobb sebességi fokozatra kapcsoló Fener a záró szakasz elején az akkor már a 16. pontját jegyzõ Quigley duplájával növelte a lélektani 10 pont fölé a különbséget. Innentõl pedig nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A soproni csapat a teljesítményével maximálisan elégedett lehet. Ez az a játék, amibe kapaszkodhat Sterbenz László és amit kizárólag Euroliga szerepléssel lehet gyakorolni. Aleksandra Crvendakic pedig ismét igazolta, hogy fényes jövõ elõtt áll és a pályafutása késõbbi szakaszához jó ajánlólevél lesz ez a teljesítmény. Az utolsó 3 perchez érkezve lépte át a 20 pontot a differencia és végül 86-69-es török gyõzelmet regisztrálhattunk.

A Fener-nél ismét Allie Quigley lett a legeredményesebb 16 ponttal, míg soproni részrõl Crvendakic 25 pontja mellett Ciglar 13, Fegyverneky 9 egységig jutott.

Eredmény
Fenerbahce SK – UNIQA Sopron 86-69 (25-27, 18-17, 21-13, 22-12)

Statisztika

Hirdetés