Hirdetés
Magyarország

Három soproni játékos is top10-ben az Euroligában:

:

Hirdetés

Az Euroliga téli szünete lehetőséget kínál arra, hogy egy kicsit a statisztikai mutatókat áttekintsük. Három fontos egyéni mutató rangsorában is szerepel a tíz legjobb között soproni játékos.

A gólpasszokat tekintve Fegyverneky Zsófia az előkelő harmadik helyen áll. Mérkőzésenként átlagban 5.8 gólpasszt osztott ki. Nála magasabb átlagot mindössze a címvédő UMMC Jekatyerinburg irányítója Courtney Vandersloot szállít 7.8-as értékkel, illetve Barbora Bálintova az Arka Gdynia szlovák válogatott klasszisa 7.1-es mutatóval.

A szerzett pontok átlagát tekintve Aleksandra Crvendakic a 8. legmagasabb értékkel rendelkezik. Egészen pontosan 16.1-es átlagot teljesített nyolc lejátszott mérkőzés alapján. A rangsor élén Alina Iagupova áll, aki egyedüliként a mezőnyből átlépte a lélektani 20-as értéket. A Fenerbahce ukrán sztárjának 21.6-os pontátlaga van.

A harmadik mutató, ahol a top10-ben találunk játékost a Sopron Basket keretéből, a kiosztott blokkok száma. Határ Bernadett az eddigi nyolc találkozón összesen 10 blokkot osztott ki, amivel a hatodik helyen áll a rangsorban.

A Sopron Basket január 8-án, szerdán a Fenerbahce otthonában folytatja az Euroligában.

Fotó: FIBA.Basketball – Tóth Zsombor/Sopron Basket

Hirdetés