Hirdetés
Archivum

Három távozó, három érkezõ Zalaegerszegen:

:

Hirdetés

Szerdán megtartotta a zalaegerszegi TÓ-KA Étteremben a szezonnyitóját a ZTE NKK együttese – olvasható a klub hivatalos honlapján. Az elmúlt évadot negyedik helyen záró zalaiak három új igazolással készülnek a bajnoki nyitányra.

Az elmúlt szezonban a dobogósokat többször megszorongató csapatból három játékos Bukovszki Mónika, Czukor Tünde és Zsovár Orsolya távozott, a helyükre pedig Czank Tímea, Alexandra Gensler és Irina Michailova érkezett. Ahogy a névsorból is látszik, a zalaiak ismét foglalkoztatnak légióst. „Erre az idényre nem tudtunk csak magyar játékosokból csapatot építeni, ennek okai részben, hogy a magyar játékosok olyan igényekkel léptek fel, amik teljesíthetetlenek voltak a számunkra és így kénytelenek voltunk idegenlégiósokat igazolni.” – fogalmazott a klub hivatalos honlapján Tóth László, a Zala Volán NKK Kft ügyvezetõje.

Az új igazolások közül irányító posztra Sopronból Czank Tímea érkezik. Visszatérõnek számít a moldáv center Irina Michailova, aki három évvel ezelõtt már szerepelt Zalaegerszegen. Az amerikai Alexandra Gensler pedig az elsõ európai szezonjára készül. A 180cm magas 2-3-as poszton bevethetõ játékos a Duquesne University színeiben szerepelt, ahol a magyar válogatott Szécsi Orsolya csapattársa volt. Apró érdekesség, hogy Gensler az egyetem történek harmadik nõi kosarasa, aki Európában is kipróbálja magát. Korábban a Baján is megforduló Kristi Little, illetve a jelenleg Bulgáriában pattogtató Diana Voynova jutott nemzetközi karrierig.

A célkitûzésekkel kapcsolatban Gáll Tamás vezetõedzõ a klub honlapján a bajnokság 3-5. helyének megszerzését említette. Az elõttünk álló évadban az alapszakaszt követõen az elsõ négy csapat a magyar-szlovák közös középszakaszban szerepel. Az ebben való részvételre is jó esélye lehet a ZTE-nek.

Hirdetés