Hirdetés
Archivum

Három új érkezõt jelentett be a ZTE NKK:

:

Hirdetés

Sajtótájékoztatót tartott hétfõn a ZTE NKK, melyen bejelentésre került Gorjanácz Ágnes, Elisabeth Pavel és Sigi Koizar személyében három új érkezõ. Illetve megtudhattuk azt is, hogy Horváth Zsófia befejezte profi pályafutását és a következõ évadban Gáspár Dávid segítõje lesz. Részletek a klub közleményében.

Forrás: ZTE NKK Sajtóközlemény

Forrás: ZTE NKK Sajtóközlemény

A szezon végeztével elkezdték vezetõink kialakítani a következõ szezon csapatát. A változásokról hétfõn délután számoltunk be sajtótájékoztató keretében. Tóth László ügyvezetõ sikeresnek értékelte az elmúlt szezont, mivel sikerült az elképzeléseinket sikeresen végrehajtanunk a csapatnál. Stabil és jó alapokon álló szezont sikerült produkálnunk fogalmazott az ügyvezetõ. Gáspár Dávid vezetõedzõ már a keret kialakításáról beszélt, ahol hangsúlyozta nagyon nehéz meghatározó magyar játékost igazolni. Nagy Dóra és Kirby Burkholder távozásával kettõ húzóemberét veszítette a csapat, akiket nehéz pótolni. A vezetõedzõ két külföldi játékos érkezését jelentette be.

Elisabeth Pavel (román), Szül.idõ.: 1990.09.01

192 cm magas, két poszton használható, képzett játékos, aki fontos tagja az átalakult csapatunknak. A román válogatott centere, korábbi éveiben játszott már a román, német, osztrák, cseh bajnokságban. A Nymburk csapatából érkezik. Szerepe a csapatban meghatározó lesz, és tapasztalatával sokat segíthet a fiatal játékosainknak, fontos láncszeme a palánk alatti rotációnknak. A 2016/2017-es szezonban a cseh Nymburk csapatában 26 mérkõzésen 7.4 pont, 4.2 lepattanó, emellett az Európa Cup sorozatban 8 mérkõzésen 8.1 pont és 4.8 lepattanó volt az átlaga.

Sigi Koizar (osztrák), Szül. idõ.:1995.10.20

173 cm magas irányító, az amerikai Maine egyetemen fejezte be tanulmányait és nálunk kezdi meg a profi karrierjét. Az egyetemen a 2016-17 szezonban 14.1 pont 4.5 lepattanó 2.4 gólpassz volt az átlaga. Az osztrák válogatott játékos az irányító poszt ellátásáért felel elsõsorban, valamint hátvéd poszton is fog szerepelni.

Gorjanácz Ágnes

Szül.hely, idõ: Baja, 1994.02.08.
Magasság: 182 cm
Poszt: 2-3
Eddigi csapatok: Bajai NKK, Ceglédi EKK, PEAC, DVTK
Legjobb eredmények: U18 EB 4. hely, U20 EB 2. hely

A DVTK-tól sikerült leigazolni Gorjanácz Ágnest, aki 2-3-as poszton lesz bevethetõ. A fiatal játékosnak eddigi csapatainál nem sikerült megmutatnia mire is képes, de van benne elég ambíció, hogy a csapatunknál kiteljesedhessen, és meghatározó játékossá válhasson. Mellettük Gáspár–Szalay Virág, Hegedüs-Õri Györgyi és Jurkó Noémi képviseli a felnõtt magot, kiegészülve a fiatalokkal (Kovács Gerorgina, Vincze Virág), akik mellé még kettõ külföldi – 2-es és 4-5-ös posztra- szerzõdtetnénk és mellettük egy fiatal magyar játékos érkezése is várható.

Horváth Zsófia a szezon végén befejezte profi pályafutását. Sorozatban hat szezonban szolgálta a csapatunkat a legjobb tudása szerint. A következõ idényben, új szerepkörben, Gáspár Dávid vezetõedzõ mellett, mint másodedzõ segíti a csapatot. Horváth Zsófi elmondta, hogy úgy érezte most kell befejeznie 24 éves pályafutását és váratlanul érte a felkérés a másodedzõi posztra, de egyben nagy kihívásnak is tekinti a feladatot.A válogatott kosaras a távozó Bukics Zsolt helyét tölti majd be, aki Gyõrben folytatja edzõi munkásságát férfi vonalon.

Távozók: Nagy Dóra (DVTK), Kirby Burkholder (DVTK), Whitney Bays, Orsó Viktória, Velkey Kriszta, Böröndy Vivienn (Vasas Akadémia), Böröndy Dominika (kölcsönben volt Sopronból), Horváth Zsófi

Maradnak: Gáspár-Szalay Virág, Hegedûs Õri Györgyi, Jurkó Noémi, Kovács Georgina, Vincze Virág

Hirdetés