Hirdetés
Archivum

Háromszor verte Ausztrália Japánt:

:

Hirdetés

Megkezdte a felkészülést a VB-re Ausztrália. A világbajnoki címvédõ válogatott az Opals World Challenge névre hallgató rendezvénysorozat keretén belül június második hetében három alkalommal mérkõzött meg Japán legjobbjaival. A WNBA sztárjai nélkül kiálló opálok mindegyik alkalommal könnyedén verték a szintén VB résztvevõ ázsiai alakulatot.

Lauren Jackson, Penny Taylor és Belinda Snell nélkül vállalta a japánok elleni összecsapásokat a felkészülés legelején járó címvédõ válogatott.  Az elsõ találkozót 98-63-re nyerték a hazaiak. A nagy különbséget hozó mérkõzés alkalmával ismételten bebizonyosodott, hogy a japán nõi kosárlabdázás kicsit még messze jár a világ élvonalától, de az ausztrál szakmai stáb ennél sokkal fontosabb jeleket is észrevehetett. Fantasztikus formát mutatott ugyanis a mindössze 18 esztendõs center Liz Cambage, aki az elsõ meccsen 17 ponttal és 15 lepattanóval (!) vétette magát észre. Cambage a VB felfedezettje lehet, feltéve, ha a felkészülés során komolyabb ellenfelek ellen is tudja ezt a produkciót nyújtani. Az ifjú titán mellett a veterán Kristi Harrower villogott.

A második találkozón, melyet csak 10 ponttal, 92-82-re, húzott be a vendéglátó, szintén egy reménység Jenna O’Hea emelkedett ki a mezõnybõl. A WNBL, azaz az ausztrál profi liga sztárja 25 pontot dobott.

A harmadik találkozón már mindkét csapat közepes színvonalon pattogtatott. Ekkor 97-84 gyõzött Ausztrália. Ezen az összecsapáson is O’Hea (21 pont), Cambage (19 pont) és Harrower (18 pont) húzta a szekeret.

Hirdetés