Hirdetés
Archivum

Háromszori hosszabbítást követõen nyert a PINKK Cegléden:

:

Hirdetés

Hatalmas fordulatokat hozó izgalmas mérkõzésen a PINKK Pécsi 424 háromszori hosszabbítást követõen 93-87-es gyõzelmet aratott Cegléden.

A két csapat két héttel ezelõtt a Magyar Kupa negyeddöntõjében találkozott és akkor pécsi gyõzelem született. Ahhoz a meccshez képest a PINKK-nél Nagy Dorottya játékára nem számíthatott Sandro Orlando, ami a bajnokságban a fiatalok kötelezõ szerepeltetésére vonatkozó szabályok miatt is érzékenyen szûkítette a vendégek rotációját. A CEKK kezdett jobban, Cziczás László csapat pár pontos elõnyt alakított ki az elsõ negyedben. A legnagyobb különbséget 20-14-nél jegyezhettük fel ebben a periódusban, de ezt a negyedet Drammeh pontjai zárták, amivel megfelezte hátrányát a PINKK. A második szakaszban sem változott a játék képe, maradt a pár pontos hazai elõny. A félidõben 38-33-ra ment a Cegléd.

A harmadik etap eleje a ceglédieknek sikerült jobban, 46-37-nél a 9 pontot is elérte a hazai vezetés. Maja Skoric már a 15. pontját jegyezte ekkor. A pécsiek Babkina triplájával kezdték meg a felzárkózást, majd a kupameccset is eldöntõ Robertson-Warren pontjai következtek. A negyed végén pedig Babkina újabb triplájával 54-53-nál fordított a PINKK. A záró szakaszban váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Ceglédi oldalon Maksimovic és Serbán is kipontozódott. Az utolsó percben 68-65-ös elõnyben volt a PINKK, Maja Skoric azonban jó helyzetfelismeréssel kiharcolt büntetõivel egyenlített a CEKK. Az elsõ ráadás elején 73-68-ra elléptek a hazaiak, miközben Medgyessy Dórát is elveszítették. Egy 7-0-s széria után viszont már ismét a PINKK járt elõrébb. Végül Maja Skoric egyenlített 75-75-nél.

A második ráadásban 81-77-es elõnyt alakított ki a Cegléd, amit Drammeh büntetõi, majd Babkina duplája követett. 81-81-nél így egyenlítettek a pécsiek és következhetett az újabb hosszabbítás. A harmadik ráadásban 83-81-re még a Cegléd vezetett, de a PINKK fizikálisan és mentálisan is jobban bírta a hajrát. A meccset csere nélkül végig játszó Skoric bravúrpontjai nélkül gyorsan nõtt a különbség. Robertson-Warren fölénye érvényesült a palánkok alatt, miközben Drammeh ziccert értékesített, majd Ruják és Sarok büntetõi 92-84-es PINKK elõnyt hoztak.

A 93-87-es végeredményt és mindkét oldal részérõl hõsies küzdelmet hozó találkozón 55 játékpercet követõen a gyõztes csapatból Robertson-Warren 20 ponttal és 17 lepattanóval, Babkina 19, Drammeh 18 ponttal zárt, míg hazai részrõl Maja Skoric jutott 30 pontig és 12 lepattanóig.

Eredmény
Ceglédi EKK – PINKK-Pécsi 424 87-93 (20-17, 18-16, 15-21, 15-14, 7-7, 6-6, 6-12)

Statisztika

Hirdetés