Hirdetés
Utánpótlás

Harsányi Mária munkáját MOL MESTER-M Díjjal ismerték el:

:

Hirdetés

Munkája elismeréseként MOL MESTER-M Díjat kapott Harsányi Mária, a szekszárdi Kosárlabda Sport Club edzője. A díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén és szakmailag, emberileg tanítványaik példaképei.

Gratulálunk!

Harsányi Mária, „Harsi” a szekszárdi Kosárlabda Sport Club edzője, közel 40 éve a helyi kosárlabda élet kulcsszereplője, az egész magyar kosárlabda társadalom ikonikus alakja. A mai napig keményen, de teljes szeretettel, odaadással neveli ki fiatalokat a felnőtt csapat számára is. A 2020/2021 NB1-es bajnokságban már 4 utánpótlás korú és 3 már „felnőtt” játékosa szerepel. U16-os csapata kadett bajnoki címet szerzett 2019-ben.

Keze alatt nevelkedett több olyan játékos, akik örökre beírták magukat a sportág hazai történetébe:
– Studer Ágnes, a magyar válogatott első számú irányítója, U17-es világbajnokságon III. helyezést ért el csapatával, az U18-as A divíziós Európa Bajnokságon csapatával 5. helyen végzett, U20-as EB All-Star csapat tagja.
– Bálint Réka, a magyar válogatott meghatározó tagja, ötszörös országos bajnok volt csapatával, U18-as Európa-bajnok.
– Miklós Melinda, az U16-os válogatott csapatkapitánya és az egész magyar női kosárlabdázás legnagyobb ígérete.

„Harsi” túlmutat mindenen, ami egy átlagos edzőt jellemez. Szinte harmadik szülőként foglalkozik minden egyes tanítványával, akik ennek köszönhetően a kosárlabdán kívüli életben is megállják a helyüket. Fegyelmet, pontosságot, kitartást és nem utolsó sorban a sportáguk iránti szeretet is megtanulják. Sok figyelmet fordít arra is, hogy iskolai tanulmányaikat se hanyagolják el játékosai, a kiemelkedő teljesítményt nyújtókat megjutalmazza. 2018-ban Príma Díjat, 2019-ben “Szekszárd büszkesége” címet kapott.

Forrás: MOL MESTER-M

Hirdetés