Hirdetés
Archivum

Hasznos mérkõzésen szenvedett vereséget a DVTK az USK Prahától:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult a losonci felkészülési torna. A záró meccsen Aluinvent DVTK 81-63-as vereséget szenvedett az USK Prahától.

A prágai együttes a WNBA rájátszásában érdekelt játékosai nélkül, de így is rendkívül erõs összeállításban lépett pályára a DVTK ellen. Már az elsõ percekben lépéselõnybe kerültek, 6-0-val indítottak. Ezt követõen Maikel Lopez együttese még 9-6-ra felzárkózott, de az elsõ szakasz hajrájához érkezve ismét nõtt a differencia és 10 perc után végül 22-13-ra mentek a csehek. Az elsõ szakasz krónikájához hozzátartozik, hogy nem telt el 4 perc, amikor Rasheed Rita már a harmadik hibáját is begyûjtötte.

A második szakasz elején a 10 pontot is átlépte az USK Praha elõnye, de elsõsorban ismét eredményes palánk alatti játékának köszönhetõen itt meg tudta fogni a mérkõzést a DVTK. Gyakorlatilag 9-11 pont között beállt a különbség. A félidõben 41-30-ra vezetett Natalia Hejkova gárdája. A harmadik szakasz elsõ felében is hasonlóan alakult a játék képe, majd 45-36 után egy 8-0-s szériával 53-36-ra lépett el a prágai alakulat. Ekkor többször is leindította Euroligás riválisa a DVTK-t és az így kapott könnyû pontoknak köszönhetõen került nagyobb hátrányba a magyar csapat. A mérkõzés végéig indításból 20 pontot ért el az USK Praha.

A harmadik negyed végére a 20 pontot is átlépte a különbség. A záró szakasznak 59-38-ról vágtak neki a csapatok. Ebben a periódusban a prágai elõny a 26 pontot is elérte. A DVTK nem adta fel és az utolsó percekben sikerült is közelebb kerülni. Végül Tina Jovanoviæ 16, Cierra Robertson-Warren 12 ponttal zárt. A 81-63-as vereség ellenére egy héttel a bajnoki rajt elõtt egy kifejezetten hasznos meccset vívott a Magyar Kupa címvédõje. Egy rutinos, rendkívül szervezett rivális ellen mérhette fel Maikel Lopez, hogy hol tart a csapata.

A lefújás után tartották meg az eredményhirdetést. A DVTK keretébõl Tina Jovanovic és Horváth Bernadett is bekerült az All-Star csapatba. Az MVP pedig Laia Palau lett.

 
Eredmény

Aluinvent DVTK – USK Praha 63-81 (13-22, 17-19,10-20, 23-20)

Hirdetés