Hirdetés
Utánpótlás

Hasznos napokat töltött Kassán a Soproni Darazsak Sportakadémia kadett csapata:

:

Fotó: Marián Ujco

Hirdetés

A hétvégén Kassán szerepelt a MEL/BasketGirls® sorozatban a Soproni Darazsak Sportakadémia kadett csapata. A soproniak két győzelemmel és két vereséggel zárták az erőfelmérőt, mely értékes visszajelzéseket adott.

„Sok tapasztalatot gyűjtöttünk a négy mérkőzés alatt. Játszottunk a luxemburgi válogatottal, majd a román válogatott helyett beugró CBK Kassa, az MBK Ruzomberok, illetve a helyosztón a DVTK Akadémia együttesével. Ahogy a felsorolás is mutatja, minden mérkőzésen más kosárlabda kultúrával találkoztunk és más-más taktikai elemeket tudtunk gyakorolni.” – fogalmazott lapunknak Seres Éva vezetőedző. „Itt a gyakorláson van a hangsúly. A négy válogatott játékosunkat nem vittük magunkkal a tornára. A bővebb keret tagjainak szerettem volna megadni a lehetőséget a bizonyításra. Ezen felül azokat az elemeket is átvehettük, amire nem volt kellő idő az edzéseken vagy gyakoroltuk már, de mérkőzés szituációban nem próbáltuk ki.”

Egy külföldi utazással járó nemzetközi torna mindig kiváló közösség formáló program. Ráadásul a sportakadémián hagyományosan nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy a házigazda kulturális örökségével megismerkedhessenek a lányok.

„A játékosoknak ezúttal is megmutattuk házigazdáink, jelen esetben Kassa nevezetességeit. Többek között a dómot, a Jakab-palotát. A mi csapatunknál az a szokás, hogy a lányoknak csoportokban összeállva fel kell készülniük egy-egy nevezetességből és azt ők adják elő a helyszínen a társaiknak. Nagyon jól formálják a közösséget ezek a túrák. Kitaláltunk több olyan játékot, feladatot, amik különböző témákban beszélgetésre ösztönzik a játékosokat. Egyébként is jó a csapatunkban a kémia, de ezt még tovább tudtuk erősíteni.” – mondta Seres Éva.

Fotó: Marián Ujco

A közösségépítés mellett a szakmai tapasztalatok is fontosak, hiszen mind a négy mérkőzés tartogatott olyan új kihívást, impulzusokat, amik a jövőben segíthetik a játékosokat.

„A luxemburgi válogatottal vívtuk az első mérkőzést és végig zónáztak ellenünk. Ez számunkra szokatlan, mert ebben a korosztályban mi a második félévben kezdjük tanítani a zónavédekezést. Ezzel így alkalmunk nyílt gyakorolni ellene.” – kezdte a tapasztalatok összefoglalását Seres Éva.

„A kassaiak magas szerkezettel álltak fel, külön taktikát kellett kidolgozni a kizárásokra és a lepattanó megszerzésére. Nekem nagyon tetszik az a kosárlabda, amit a Rózsahegy játszik. 40 percen át letámadták és olyan nyomást helyeztek ránk, hogy még a labdafelhozatal is nehéz volt. Nagy arányú vereséget szenvedtünk, de ezt a stílust is meg kellett tapasztalni. Sokat tanulhattunk belőle. Zárásul a DVTK-val mérkőztünk. Velük majd játszani fogunk a Piros-csoportban, ők teljes kerettel álltak fel, nálunk akadtak hiányzók, de három negyeden át így is helyt álltunk.” – fogalmazott a szakvezető, aki így zárta értékelését:

„Összességében elégedettek lehetünk a hétvégével. Annak megfelelő teljesítményt mutattunk, ahol tartunk a munkában és viszontláthattuk azokat az elemeket, amiket edzéseken gyakoroltunk. Ezúttal is voltak olyan játékosok, akiktől több kaptam, mint előzetesen reméltem. Nagyon örültem ennek, mert ez visz előre. Hasznos napokat töltöttünk Kassán.”

Hirdetés