Hirdetés
Magyarország

Hat fiatal kerülhet fel az NKE-FCSM Csata felnőtt keretébe:

:

Hirdetés

Az utanpotlassport.hu portál készített egy összeállítást az NKE-FCSM Csatáról, ahol Tursics Krisztián vezetőedző beszélt a fiatalok beépítéséről.

Ha úgy vesszük, a legutóbbi kiírásban még Lelik Réka (21) is utánpótláskorúként bizonyított, aki kiemelkedő szezont futott, rengeteget fejlődött. Hasonló a helyzet Radócz Fannival (21); nálunk ütötte le először a labdát az élvonalban, ő is egész jól szerepelt végig. Említhetem Mányoky Rékát (19) is; stabil tagja volt a rotációnak, ráadásul még jövőre is U20-asként léphet pályára. Angyal Barbara (19) szerencsétlen betegséget kapott el, mononukleózissal bajlódott hónapokig, emiatt nem úgy alakult a kiírás, ahogyan azt elterveztük − szerencsére már rendben van, ugrásszerű fejlődést várok tőle, ahogyan Rékától is. Sok olyan ifjú van még, aki a keret tagja, és be is mutatkozhatott már a legjobbak között. Próbálunk ugyanezen az úton haladni tovább, így minél több fiatalt felépíteni az NB I/A csoport szintjéig. Persze tisztában vagyunk azzal, ez nem egyszerű feladat, az első osztály más kávéház, ők is küzdenek az átállással, a kellő taktikai és technikai tudás megszerzésével.

– nyilatkozta a lapnak a vezetőedző.

A következő kiírásban Balogh Liza (17), Farkas Szonja (16), Gyöngyösi Janka (16), Krasovec Lili (17), Rakita Lili (17), Toman Petra (15) bizonyíthat az élvonalbeli csapat bő keretében mondta az utanpotlassport.hu portálnak Tursics Krisztián.

Ezen a szinten örülni kell annak, hogy a nagyokkal együtt edzhetnek, más kérdés a játéklehetőség. Figyelni kell, mentálisan milyen szinten van a gyerek, fel kell mérni, fizikailag alkalmas-e arra, hogy a legjobbak ellen bizonyítson. Más velük készülni, mint ellenük játszani. Először az előbbit kell megszokni, felvenni azt a ritmust és tempót, amit az NB I képvisel, és csak ezután lehet fokozatosan beépíteni az együttesbe őket.

–  tette hozzá a szakember, aki hangsúlyozta a lapnak: “egyelőre teljesen képlékeny, miként változik a csapat összetétele, emiatt nem tud nyilatkoznia a következő évadbeli célokról.”

Hirdetés