Hirdetés
Archivum

Hat hely elkelt a juniorok országos döntõjében:

:

Hirdetés

Szerdán lezárult a Nemzeti Leány Junior Bajnokság rájátszása, ahol három csoportban 16 gárda mérte össze az erejét. Hat hely már elkelt az országos nyolcas döntõ mezõnyét tekintve.

A Piros csoport végeredménye

A Fehér csoport végeredménye

A Zöld csoport végeredménye

Ahogy arról január elején nagy terjedelemben beszámoltunk, a Nemzeti Leány Junior Bajnokságban a rájátszást tekintve három csoportban zajlottak a küzdelmek. Az alapszakasz kiemelt csoportjainak 1-4. helyezettjeibõl formálódott nyolccsapatos „Piros” csoportból az elsõ hat helyezett már kvalifikálta magát az országos nyolcas döntõbe.

A „Piros” csoportot végül a DVTK Akadémia együttese nyerte, akik az elmúlt két hónapban a rájátszásban mindössze egy vereséget szenvedtek. Ezt a Csata DSE otthonában könyvelhették el. A csoport második helyezettje lett a Csata, akik ugyan a rájátszásban háromszor is alulmaradtak, de ezzel együtt elõkelõ pozíciójuk nem forgott veszélyben.

Az elsõ öt helyezett a „Piros” csoportban kiemelkedett a mezõnybõl. A DVTK és a Csata DSE mögött a PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs, a Vasas Akadémia és az Atomerõmû-KSC Szekszárd helye sem forgott veszélyben a nyolcas döntõt tekintve. A hatodik pozícióért viszont a Széchenyi KA, a Kecskeméti KC és a Soproni Darazsak Akadémia között nagy versenyfutás alakult ki. Itt végül a gyõriek lettek a befutók.

A Kecskemét és a Sopron a nyolcas döntõbe kerülésért a keresztjátékban vesz részt. A kecskeméti gárda a „Fehér” csoportot megnyerõ Nyíregyházi Kosársulival mérkõzik kuparendszerû oda-visszavágós párharcban. A Soproni Darazsak Akadémia pedig a „Zöld” csoport elsõ helyezettjével a BEAC-Újbuda Kosárlabda Akadémiával küzdhet.

Hirdetés