Hirdetés
Európa

Hat mérkőzés az Euroliga keddi játéknapján:

:

Hirdetés

Kedden hat mérkőzést rendeznek a női kosárlabda Euroligában.

Az Euroliga utolsó 2021-es fordulója hétfőn kezdődött. Ezen az A-csoportban az UMMC Jekatyerinburg 108-53-ra kiütötte a Lattes Montpelliert. Kedden mindkét magyar csapat pályára lép. Állandó szakértőnk Károlyi Andrea ezúttal is megosztotta olvasóinkkal a várakozásait. A Sopron Basket – Famila Schio mérkőzés kapcsán Laczka Miklós, másodedző részletesen nyilatkozott lapunknak. Az Atomerőmű KSC Szekszárd az USK Prahát fogadja. Zseljko Djokics, vezetőedző szintén vezetőedző részletesen nyilatkozott lapunknak.

A játéknapról a Salamanca – Reyer Venezia összecsapást elhalasztották, mert az olasz gárda karanténba került, nem tudott elutazni Spanyolországba.

Az A-csoportban a szekszárdiak mérkőzése mellett egy találkozó lesz. Ezen az MBA Moszkva a TTT Rigát fogadja. A tét óriási, az Európa Kupás folytatást jelentő 6. hely. Hazai pályán októberben öt ponttal nyertek a lettek. Nekik ezen felül még két sikerük van. Az MBA Moszkva pedig összesen két győzelmet ért el.

A B-csoportban a Famila Schio – Sopron Basket összecsapás mellett teljes lesz a program. A FIBA a hét mérkőzésének a Fenerbahce – Spar Girona találkozót nevezte meg. Nem alaptalanul, hiszen két 6/3-as mutatóval rendelkező alakulat küzd meg. A Dinamo Kurszk győzelmi kényszerben fogadja a Basket Landes csapatát. Vereséggel az oroszok távolabb kerülhetnek a rájátszástól. Ugyanezen okból a Galatasaray sem hibázhat az Arka Gdynia otthonában.

Menetrend

A-csoport

17:00 MBA Moszkva – TTT Riga
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – USK Praha

B-csoport

16:00 Dinamo Kurszk – Basket Landes
17:00 Fenerbahce – Spar Girona
18:00 Arka Gdynia – Galatasaray
19:30 Famila Schio – Sopron Basket

Hirdetés