Hirdetés
Európa

Hat mérkőzés jön szerdán az Euroligában:

:

Hirdetés

Szerdán hat mérkőzésre kerül sor a női kosárlabda Euroliga 10. fordulójában. A Sopron Basket majd csütörtökön lép pályára, de érdemes áttekinteni, hogy az előttünk álló játéknapon milyen párosítások jönnek.

Az A-csoportban Yvonne Turner és a Nagyezsda Orenburg Belgiumban a Castors Braine otthonában szerepel. Ugyan az Orenburg a Jekatyerinburgtól és Kurszktól is kikapott múlt héten, de Anastasiya Verameyenka jelentősen javította a versenyképességet magas posztokon és a védekezés is kezd összeállni. A két sztárcsapattól 70, illetve 68 pontot kaptak. Belgiumban ilyen teljesítménnyel favoritok. Főleg úgy, hogy a Castors Braine Celeste Trahan Davis nélkül múlt héten a TTT Riga ellen igencsak kilátástalan produkcióval rukkolt elő. A címvédő UMMC Jekatyerinburg a Reyer Veneziát fogadja. Nem lehet kérdés a sikerük saját szurkolóik előtt. Két ponterős bajnokival és egy orenburgi Euroliga meccsel kezdték az évet. A nagy riválisuk otthonában a negyedik negyedet fizikálisan jobban bírták. Ezen a téren az olaszokkal szemben is komoly fölényük lehet.

Fotó: kurskbasket.ru

Az USK Praha a nemzetközi szereplést lényegében elengedő Cukurova otthonában szerepel. A törökök ellen nem hibázhatnak, ha akarják a lépést tartani a Jekatyerinburggal Natalia Hejkova tanítványai. Múlt héten a Bourges 82-64-es legyőzése során komoly erőt mutatott a prágai alakulat. A magabiztosan megnyert lepattanócsata mellé 22 gólpasszt, 13 szerzett labdát tettek és még hét tripla is összejött. A Bourges pedig a TTT Rigát fogadja. A franciáknak a csehországi fiaskó és a hétvégi bajnoki vereség után illene javítani. Bár látva az üldözőboly problémáit, a csoportban az első négy között stabilnak tűnik a helyük. A Riga még versenyben van az Európa Kupás folytatásért, amihez viszont elengedhetetlen lenne egy-egy idegenbeli bravúr.

A B-csoportban, a Sopron Basket nyolcasában két mérkőzés jön. A Dinamo Kurszk a Lattes Montpellier-t fogadja. Az orosz gárda ugyan vasárnap bajnoki rangadót nyert, de nagy kérdés Angel McCoughtry állapota és nem lehet szó nélkül elmenni a schio-i reménytelen játék mellett sem. Megmutathatja ez az este, hogy van-e eredményességi fordulat a játékukban. A Lattes Montpellier számára nagy a tét. Megszerezhetik hetedik győzelmüket, amivel a továbbjutás kapujába érnének. A Gdynia pedig a Fenerbahcét fogadja. A listavezető tovább erősítheti vezető helyét ebben a nyolcasban, de ehhez lesz egy-két szava a lengyeleknek. A Gdynia Isztambulban kifejezetten versenyképes volt ősszel. A hétvégén a CCC Polkowicét is verték. Érezhetően megy a szekér és ilyenkor hazai környezetben veszélyesek lehetnek bárkire.

Menetrend

A-csoport
15:00 UMMC Jekatyerinburg – Reyer Venezia
16:00 Cukurova – USK Praha
20:00 Tango Bourges Basket – TTT Riga
20:15 Castors Braine – Nagyezsda Orenburg

B-csoport
17:00 Dinamo Kurszk – Lattes Montpellier
18:00 Arka Gdynia – Fenerbahce

Hirdetés