Hirdetés
Archivum

Hat mérkõzéssel folytatódik szerdán az Euroliga:

:

Hirdetés

Lassan, de biztosan beindul az élet az új esztendõben. A kisebb szünet után szerdán hat mérkõzéssel folytatódik a nõi kosárlabda Euroliga. A sorozat 10. fordulójában a Sopron Basket csak csütörtökön lép pályára, de elõtte érdemes áttekinteni, hogy szerdán milyen mérkõzések lesznek.

A csoportok állása

A-csoport

B-csoport

A Sopron Basket együttesét is felvonultató A-csoportban fontos rangadót rendeznek a Galatasaray és a Bourges között. Mindkét gárda 4/5-ös mutatóval rendelkezik, így a vesztes fél lépéshátrányba kerül a rájátszásért zajló versenyfutásban. A Galatasaray különösebben nem lehet elégedett, hiszen a hétvégén alulmaradtak a Fenerbahce-val szemben hazai pályán. Az Euroligában az évet pedig egy prágai vereséggel zárták. A Bourges az Euroligában hozta a kötelezõt a Castors Braine ellen, míg a bajnokságban az újoncot csak hosszabbítás után verték. Igaz, ez a siker azt jelentette, hogy a tabella élén töltötték a kisebb szünetet. Egyik keret sem változott a szünetben. A Galatához kapcsolódó hír, hogy Allie Quigley megkezdte az edzéseket. A két csapat õszi, franciaországi meccsén 74-72-es török siker született.

A Sopron közvetlen üldözõje az USK Praha a CCC Polkowice vendége lesz. A lengyelek erõsítettek télen, de ettõl független a prágai gárda az esélyes. Natalia Hejkova csapatának decemberben akadt egy kisebb hullámvölgye, mely a végelszámolásnál sokba kerülhet. Ugyanakkor a Galata legyõzésével zárták az évet és így õrzik elõnyüket a török csapat, illetve a csoport két francia tagja elõtt. A harmadik szerdai meccsen az „A” jelû nyolcasban a Castors Braine fogadja a Villeneuve d’Ascq alakulatát. A prágaiakhoz hasonlóan a franciák is az idegenbeli gyõzelem reményében várják ezt a fordulót. Az utóbbi hetekben a lille-i együttes szépen összeállt. Az utolsó fordulóban a Kurszktól is mindössze 63-57-es vereséget szenvedtek.

A B-csoportban rendezik a játéknap rangadóját, melyen a Jekatyerinburg fogadja a török bajnoki címvédõ YDÜ-t. Az orosz csapatban ugyan Maya Moore még nem fog bemutatkozni, de így is világsztárok egész sora lesz a pályán. A két csapat õszi meccséhez képest az oroszoktól már távozott Diana Taurasi, míg a törökökhöz érkezett Sandrine Gruda. A YDÜ az év végén elhódította az Elnöki Kupát és összességében is kiváló formát mutat. Nem esélytelen Oroszországban. A csoport másik két meccsén a vendégcsapatok a favoritok. A Salamanca a Wisla Krakow otthonában lép pályára, míg a Fenerbahce a Lattes Montpellier vendége lesz.

Program – január 3., szerda

15:00 UMMC Jekatyerinburg – Yakin Dogu Universitesi
16:00 Galatasaray – Bourges Basket
19:00 CCC Polkowice – USK Praha
19:00 Wisla Can-Pack Krakow – Perfumerias Avenida Salamanca
20:00 Lattes Montpellier – Fenerbahce
20:30 Castors Braine – Villeneuve d’Ascq

Hirdetés