Hirdetés
Nemzetközi Kupák

Hatalmas ceglédi bravúr az Európa Kupában

VBW CEKK Cegléd - Hatay 85-66 (27-21, 16-17, 18-15, 24-13)

Európa Kupa 2. forduló
Antakya, Antakya Kapali Spor Salonu
Cavara, Kerisit, Stojancevic (Ratishvili)

VBW CEKK Cegléd: Gorjanácz 13/9, Moore 30, Ortiz 10, Sotiriou 17/6, McBryde 10/6. Csere: Kobolák 5/3, Ruják.

Hatay: Canada 8, Prince 14/3, Yavas 10/6, Siyahdemir 8/6, Ndour 17/3. Csere: Yaya 3/3, Basaran 6

Hirdetés

Az Európa Kupa C-csoportjának törökországi buborékos tornáján a VBW CEKK Cegléd kiemelkedő játékkal 85-66-ra legyőzte a házigazda Hatay gárdáját.

A második játéknapjához érkezett Hatay tartomány székhelyén, Antakya városában a C-csoport buborékos tornája. A keddi nyitányon a Cegléd a Szpartak Moszkvával szemben maradt alul, míg a házigazda a papírformának megfelelően verte az Adanát. Kiválóan kezdett a Cegléd, melyben ezúttal a keddi mérkőzés legeredményesebbje Bozóki Bettina nem lépett pályára. Tinara Moore és Gorjanácz Ágnes találataival két perc alatt 7-0-ra léptek el Kostas Keramidas tanítványai. A játékrész felénél pedig 17-7-re vezetett a magyar csapat. A törökök 20-9-nél kértek időt és ekkor érezhetően rendezték is a sorokat, a negyed hajrájában egy pontra megközelítették a Ceglédet.

Gorjanácz és Moore keretbe foglalta az első szakaszt, hiszen a találataik indították és zárták ezt a 10 percet, amivel 27-21-es vezetéshez jutatták csapatukat. A második etap kemény, töredezettebb játékkal folytatódott. Öt perc alatt 29-29-nél egyenlítettek a hazaiak. A vezetést azonban nem tudták átvenni, Katerina Sotiriou triplájával és Kobolák Cintia duplájával ismét előnybe került a CEKK és ezt a félidőig sikerült megőrizni. Mariona Ortiz duplája zárta a játékrészt, amivel 43-38-ra mentek a mieink.

A harmadik negyed elején 43-42-re visszajöttek a hazaiak, de ahogy az első 20 percben, úgy ezúttal is sikerült válaszolni erre a felzárkózási kísérletre. Kobolák Cintia bizonyult eredményesnek távolról. A különbség 3-6 pont között mozgott. Három perc volt hátra, amikor a hazaiak újabb rohamot indítottak és ismét felkapaszkodtak egy pontra. Ezúttal Gojanácz Ágnes hármasa érkezett válaszul erre. A játékrész hajrájában ismét betalált távolról a ceglédiek játékosa, míg mellette Sotiriou és Ortiz is megvillant. Ennek köszönhetően a záró szakaszra 61-53-as vezetésről fordult a magyar csapat.

A záró etap első két percében mezőnykosarat nem jegyezhettünk fel, mindössze egy sikeres török büntetőt. Ez egyben azt is jelentette, hogy maradt a Cegléd vezetése. A legszorosabb állást 67-61-nél regisztrálhattuk. Az utolsó hat percben azonban nem forgott veszélyben a ceglédi siker. Az ihletett formában játszó Tinara Moore négy pontjával 71-61-nél érte el a mérkőzésen először a 10 egységet a differencia. Moore végül 30 pontot jegyzett és a mezőny legeredményesebbje lett. A CEKK kiváló ritmusban, önbizalommal telve játszott, így esélyt sem adott a hazaiaknak. A mérkőzés hajrájában már a 20 pontot közelítette a differencia. A negyedik negyedet 24-13-ra, a mérkőzést 85-66-ra nyerte a Cegléd.

Hirdetés