Hirdetés
Archivum

Hatalmas csatában a Krakkó jutott a négy közé:

:

Hirdetés

Kiélezett csatában verte a Krakkó a Brnót a nõi EuroLiga negyeddöntõ harmadik, mindent eldöntõ találkozóján.

Egyetlen nyitott kérdés maradt szerdára a nõi kosárlabda EuroLigában, hogy a Krakkó vagy Brno fog bejutni a Valencia, a Szpartak Moszkva és a Jekatyerinburg mellé az áprilisi négyes döntõbe. A mindent eldöntõ találkozók sajátos lélektanáról könyveket lehet megtölteni.  Ezen párharc kapcsán talán a legnagyobb kérdõjel ott mutatkozott, hogy a mélyebb keretû lengyel együttes, vagy a mezõny legrutinosabb kezdõjével megáldott cseh gárda bírja jobban a nyomást.

A kérdésekre az elsõ negyedben nem kaptunk választ. A Krakkó zsúfolásig megtelt szocreál arénájában egy lendületes, kevés szabálytalanságot hozó találkozót láthatott a végtelenül lelkes publikum. Az elsõ 10 perc támadó kosárlabdát hozott, a 26-24-es eredményhez a hazai oldalon Fernandez, Burse és Castro Marques, míg a vendégeknél Bonner és Taj Mc Williams ponterõs játéka kellett.

A második negyedre sem váltottak a csapatok. Maradt a dobópárbaj és a nem túl kemény védekezés. A fehérorosz, német, orosz játékvezetõi triónak nem sok dolga akadt, a 40 perc alatt 13-13 szabálytalanságot fújtak a gárdáknak, ami egy ilyen tétmeccsen kifejezetten kevésnek számít, igaz partnerek voltak a csapatok. 47 – 45-ös állás mellett vonulhattak pihenõre az együttesek.

A harmadik negyedre fordult a kocka, keményítettek a hazaiak, míg a cseh gárda úgy tûnt nem bírja a dobópárbajt. Egyre több pontatlan brnói dobást jegyezhettünk fel. A játékrész vége elõtt egy perccel 63 – 55-ös krakkói vezetésnél már-már eldõlõ párharcról készültek a jegyzetek a találkozót figyelõ zsurnaliszták papírjain.

A negyedik 10 perc eleje azonban még tartogatott egy csavart. Skerovic dupláját követõen 6 és fél perccel a játékrész vége elõtt 63 – 61-re zárkózott fel Jan Bobrovsky együttese. A csehek erejébõl nagyjából ennyire is futotta, több volt a friss láb hazai oldalon, így amikor 73 – 65-re elhúzott 3 perc 28 másodperccel a találkozó vége elõtt Hernández mester hölgykoszorúja, ki lehetett jelenteni: eldõlt a továbbjutás kérdése. Története során elõször bejutott az EuroLiga négyes döntõjébe a Krakkó. A találkozó vége 78-73 lett.

Az idei EuroLiga sorozatba csak beugróként a CSZKA Moszkva helyett érkezõ Krakkó kispadján Jose Ignacio Hernández is történelmet írt. Az EuroLiga történetében egyetlen mesternek sem sikerült egymást követõ két évben, két különbözõ csapat kispadján Final Four-t játszania. A Krakkó a Valencia együttesével találkozik a Final Four elsõ elõdöntõjében április 9-én.

Eredmény

Wisla Can-Pack    Krakkó – Frisco Sika Brno 78 – 73 (26-24, 21-21, 16-12, 15-16)

Hirdetés