Hirdetés
Magyarország

Hatalmas csatában aratott győzelmet az NKA Universitas PEAC

NKA Universitas PEAC - Atomerőmű KSC Szekszárd 67-65 (16-18, 21-12, 16-24, 14-11)

Bajnokság 10. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Tóth Cecília, Söjtöry Tamás, Nyilas István (Farkas Zoltán)

NKA Universitas PEAC: Burdick 9, Laczkó 6/6, Kiss 16, Calhoun 9/3, Wentzel 9/6. Csere: Katanic 7, Pap -, Olawuyi -, Sanchez 3/3, Kötő -, Simon 5/3, Selcova 3/3.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Goree 7, Hebard 10, Miklós 6, Studer 5/3, Vivians 6. Csere: Wallace 16/6, Mányoky 3/3, Horváth -, Szűcs -, Boros 12/3, Holcz -.

Hirdetés

A bajnokság tizedik fordulójában az NKA Universitas PEAC hazai pályán 67-65-re győzte le az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesét.

A mérkőzést 4-0-val indította a pécsi együttes. Előszőr Wentzel Nóra hárompontosát láthattuk, majd Laczkó Sára büntetője következett. Ezután a vendégek is megszerezték első pontjaikat – közelről Cyesha Goree volt sikeres. A későbbiekben azonban technikai hibát ítéltek a játékvezetők a Szekszárdnak, amiért Sierra Calhoun dobhatott büntetőt. A találat után 5-2-t mutatott az eredményjelző. Lerázni azonban továbbra sem tudta ellenfelét a PEAC, mely Victoria Vivians ziccerével 1 pontra zárkózott fel (5-4). Az izgalmak ezután is fokozódtak. A nemrég komolyabb sérülésből visszatérő Miklós Melindát ugyanis rossz ritmusban találta el a Pécs egyik játékosa, miután a vendég gárda stábtagjainak kellett lekísérni a pályáról. A sérülés bár nem tudni mennyire volt súlyos, a fiatal bedobót Boros Julcsi váltotta a pályán. A következő percekben a PEAC továbbra is magabiztosan tartotta előnyét. Egészen a hatodik percig, amikor is 10-5-öt regisztrálhattunk. Ekkor ugyanis Vivians büntetői következtek. Összesen négy sikeres találattal pedig ismét 1 pontra zárkózott fel a KSC. Fordítani viszont ezúttal sem tudtak Zseljko Djokics tanítványai. Ilona Selcova, majd Beatriz Sanchez triplái következtek, vagyis nemcsak a fordítás, de az egyenlítés is elmaradt. A Szekszárd végül a negyed utolsó másodpercében billentette maga felé a mérleget, és tíz perc elteltével már 16-18-at mutatott a kijelző. Az etap végére Miklós Melinda ‘sérülésének’ súlyossága is kiderült, hisz a fiatal játékos a játékrész végén már ismét pályán tartózkodott.

A második felvonás első perceiben újból egyenlített a hazai együttes, majd Laczkó Sára hárompontosával vissza is vették a vezetést (21-18). A pécsiek fiatal bedobójának sorozata ezzel azonban még nem ért véget. Következőnek ugyanis ismét ő volt sikeres távolról. Ezután pedig Kiss Virág középtávoliján volt a sor, ami 26-18-ra változtatta az állást. Ekkor Zseljko Djokics vezetőedző időkérése következett. Az eligazításból visszatérve magabiztosabb játékképet mutatott a vendég csapat, minek köszönhetően 4 pontot tudtak lefaragni hátrányukból. Ez időkérésre kényszerítette a PEAC vezetőedzőjét. A folytatásban viszont ismét megtáltosodtak a hazaiak, amivel a Szekszárd már nemigen tudott lépést tartani. Így tehát a különbség tíz pontra nőtt a felek között (32-22). Lazításra azonban még nem volt semmi ok. A nagyszámú hátrány ellenére, a KSC ugyanis minden hibát megbosszult. Az első félidő utolsó perceiben pedig ismét felzárkóztak, így 34-30-nál újból pécsi eligazítás szakította meg a játékot. Peregtek a másodpercek, majd az utolsó pillanatban Calhoun vágott be egy hárompontost. Ezzel a csapatok 37-30-ról fordulhattak. A mezőny legjobbja ekkor Kiss Virág volt 10 ponttal és 10 lepattanóval.

A harmadik játékrész az eddigiekhez hasonló ritmusban folytatódott. Kosárra-kosár volt a válasz, így tulajdonképpen a differencia nem is változott. Három perc elteltével 44-35-öt regisztrálhattunk, amikor a Szekszárd vezetőedzője, Zseljko Djokics kért időt csapatának. Visszatérve azonban továbbra is a vendégek védekezése jelentette számukra a legnagyobb problémát. Nem tudták ugyanis megállítani a PEAC játékosait, akik szinte minden támadásukat sikerrel fejezték be. A KSC oldalán pedig, bár szépen eloszlottak a teljesítmények, senki sem lépett elő vezérként, hogy átlendítse a vendégeket ezen a gyengébb perióduson. A folytatásban, Burdick sikeres büntetői következtek, amivel 48-37-re változott az állás. Ezzel a különbség ismét tíz pont fölé növekedett. Közel három percre a negyed végétől azonban ritmust váltottak a vendégek, és egy 7-0-ás sorozat után hat pontra zárkóztak fel. Megfékezve az ellenfél lendületét, Jovan Gorec vezetőedző kért időt eligazításra. A szekszárdi rohamnak azonban ez sem vetett véget. Visszatérve újabb 7 pont következett, ezzel pedig a KSC nemcsak kiegyenlített, de 53-54-nél át is vették a vezetést. Innen kezdődhetett tehát a mérkőzés záró szakasza.

Az utolsó tíz percet Ruthy Hebard és Boros Julcsi találatai vezették fel, amivel a vendégek tovább tudták növelni előnyüket. 53-58-nál így ismét Jovan Gorec vezetőedző időkérése miatt állt a játék. A folytatásban egy igazi ki-ki mérkőzés kerekedett. Fej-fej mellett haladt a két együttes, majd 58-58-nál ismét egált regisztrálhattunk. Egyik fél sem adta fel a küzdelmet. S bár a játékuk közel sem volt tökéletes, mindenki megtett mindent annak érdekében, hogy végül csapatáé legyen a győzelem. Ekkor következett Studer Ági hárompontosa. Ezzel pedig ismét a Szekszárd került lépéselőnybe, Wenzel Nóra azonban szinte azonnal válaszolt egy újabb triplával. Az eredmény alakulását tekintve viszont most a vendégek tűntek magabiztosabbnak. Ennek ellenére, a PEAC sem hagyta magát – egy pillanatra sem hagyták meglépni ellenfelüket. Az utolsó három perc következett, a kijelző pedig 63-63-at mutatott. Ekkor érkezett pécsi oldalról Katanic találata, amivel megkezdődött a találkozó hajrája. Azonban, az utolsó egy perc sem telt kevésbé eseménydúsan. A Szekszárd ugyanis kiegyenlített, majd Cyesha Goree-nak esélye volt két pontra növelni csapat előnyét. Büntetői közül azonban egy sem lett találat, így az állás maradt 65-65. Ekkor a hazaik kértek időt. A pályára visszatérve a PEAC játékosai pontosan hajtották végre az edzői utasításokat, mely végül pontokat is eredményezett. Kiss Virág volt sikeres középtávolról, ami pedig esélyt adott a pécsieknek megszerezni a végső győzelmet. Még Zseljko Djokics vezetőedző kikért egy utolsó időt, a folytatásban viszont már nem tudta megváltoztatni a mérkőzés eredményét a Szekszárd. Az NKA Universitas PEAC végül hatalmas csatában aratott 67-65-ös sikert az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata ellen.

Hirdetés