Hirdetés
3x3

Hatalmas csatában, hosszabbítás után vereség a németektől

Németország - Magyarország 14-13 h.u.

FIBA 3x3 Women's Series
Sukhbaatar, Mongólia

Németország: Laura Zolper 7, Marie Reichert 4, Emma Eichmeyer 2, Pauline Marie Mayer 1.

Magyarország: Papp Dia 7, Böröndy Vivi 5, Varga Eszter 1.

Hirdetés

Hatalmasat küzdött három fővel csere nélkül játszó válogatottunk Németország ellen a mongóliai FIBA 3×3 Women’s Series torna nyitányán. Végül azonban hosszabbítást követően 14-13-ra alulmaradtak a mieink.

A magyar csapat Böröndy Vivi, Papp Dia, Varga Eszter összeállításban három játékossal vette fel a küzdelmet a német együttessel.

Gyors német találat vezette fel az összecsapást, de erre Böröndy Vivi és Papp Dia két-két pontja érkezett válaszul. A németek egy duplával szépítettek, Böröndy Vivi révén azonban tartotta előnyét a magyar együttes. Nyíltsisakos küzdelem kerekedett, ahol a németek egy duplával 6-5-nél átvették a vezetést. Erre viszont Papp Dia felelt szintén egy távoli dobással, majd Varga Eszter is megszerezte első pontját.

Az első megszakítás 8-6-os magyar vezetésről érkezett el. Miután visszatértek a csapatok a pályára, a németek két találattal egyenlíttettek. Nem volt irigylésre méltó helyzetben a két európai gárda, hiszen az időeltolódás miatt ez az emberi szervezetnek még bőven egy reggeli meccs volt. A találkozó középső szakaszában nem talált be a csere nélkül is hatalmasat küzdő válogatottunk. A második megszakítás előtt a németek viszont újra megvillantak, így 9-8-ra vezettek.

A szusszanásnyi pihenő után Böröndy Vivi egyenlített. Óriási csata folyt a pályán, de mindkét oldalon maradtak ki lehetőségek. Riválisunk igyekezett jobb szerkezetét, magassági fölényét kihasználni. Ennek ellenére 9-9 után Böröndy Vivi és Papp Dia találataival rendre a mieink a szereztek vezetést. Így volt ez 10-9-nél, 11-10-nél és 12-11-nél is. A németek azonban mindig egyenlítettek, így 12-12-nél jött a hosszabbítás.

A ráadást a magyar csapat kezdte és Papp Dia betörését követően gyorsan előnybe kerültek a mieink. A németek szintén egy közeli találattal egyenlítettek, majd a következő támadásuknál egy elhibázott dobásuk után a gyűrűről leperdülő labdát a centerük visszatette és ezzel megnyerték a meccset.

Folytatás 9 óra 40 perctől Mongólia ellen.

Hirdetés