Hirdetés
Archivum

Hatalmas csatában nyert a PINKK Iglón:

:

Hirdetés

Egy fordulatos találkozón a PINKK 83-81-re nyert Iglón a Közép-európai Liga 7. fordulójában. A pécsiek rosszul kezdték a mérkõzést és az elsõ negyedben nagy hátrányt szedtek össze, de a folytatásban fordítottak.

A PINKK és az iglói ©KBD Rücon Spi¹ská Nová Ves is vereségbõl érkezett a 7. forduló záró találkozójára. Az iglóiak Rózsahegyen szaladtak bele egy vártnál nagyobb pofonba. A PINKK pedig otthon kapott ki a DVTK-tól. A szlovák csapatban egy régi pécsi ismerõs szerepel, hiszen Regina Palusna egykoron nagy reményekkel érkezett a még Euroligás klubhoz. Késõbb azonban folyamatos sérülések miatt a pályafutása más irányt vett.

Éppen Palusna szerezte a találkozó elsõ pontjait, majd egy tripla után már 5-0-ra vezetett az Igló. A PINKK kosárcsendjét Sinclair törte meg, de a hazaiak 9-2-re így is elléptek. Az elsõ 10 percet rengeteg fault és eladott labda jellemezte, így Roberto Hernandez 20-12-nél idõt kért. Ezt követõen azonban tovább nõtt a különbség, Whitcomb és a svéd tehetség Holmqvist a hazai oldalon sorra értékesítette a büntetõket. Az elsõ szakasz végén 28-16 állt az eredményjelzõn.

A második szakaszban Ajdukovic vezetésével kezdte meg a felzárkózást a PINKK. A szerb center egymaga 14 pontot szerzett ebben a 10 percben. 37-26 után egy 8-2-es szériával a félidõ hajrájára 39-34-nél 5 egységre közelítette meg riválisát a pécsi gárda. A végjátékban a hazaiak légiósai ismét eredményesek voltak, de a slusszpoén Rujáknak jutott. Hat másodperccel a játékrész vége elõtt a triplájával 45-39-re módosította az állást a PINKK.

A harmadik negyed öt hárompontossal indult, melybõl hármat a PINKK, kettõt a hazaiak jegyeztek. Ezzel 51-48-nál már látótávolságban volt Roberto Hernandez gárdája. A pécsieknél ekkor Sinclair remekelt, aki 15. pontját jegyezve 51-50-re hozta fel csapatát. Tomlinson ziccere után pedig már pécsi elõnyrõl árulkodott az eredményjelzõ. A hazaiak rengeteg hibát vétettek ebben a szakaszban, miközben lényegesen kevesebb büntetõt dobhattak, mint korábban. A PINKK elõnye fokozatosan nõtt és 52-52 után kevesebb, mint 3 perc alatt 62-54-re módosult az állás.

A negyedik szakasz 66-56-ról indult. A hazaiak Whitcomb vezérletével kezdték meg a felzárkózást, de 71-67-nél Iványi triplájával megszakadt az Igló nagy sorozata. Sokáig õrizte a PINKK 7-9 pont környékén az elõnyét. A hazaiak 80-71-nél kértek idõt 2 perccel a lefújás elõtt. Ezt követõen távoli dobásokra játszott az Igló és két sikeres triplával 81-79-re zárkóztak fel. 4 másodperccel a lefújás elõtt Iványi értékesített két büntetõt, majd a pécsiek klasszis irányítója egy hárompontosba faultolt bele.

Benuskova az elsõ két büntetõt bedobta, a harmadikat viszont szándékosan kihagyta. Ekkor a lepattanó Palusna kezébe került, akinek a dobása leperdült a gyûrûrõl. Végül 83-81-re nyert a PINKK. A pécsieknél Ajdukovic 17, Sinclair 15, Mincikova 13, Tomlinson 12 pontot szerzett.

Eredmény
Rucon Spisska Nova Ves – PINKK Pécsi 424 81-83 (28-16, 17-23, 11-27, 25-17)

Hirdetés