Hirdetés
Nagyvilág

Hatalmas csatában szerezte meg első győzelmét Szerbia

Korea - Szerbia 62-65 (15-13, 15-22, 16-19, 16-11)

FIBA Women's Basketball World Cup 2022 - selejtező
Belgrád, Ranko Žeravica Sports Hall
Manniste, Batista Palermo, Rezgui

Korea: Kang 3/3, H. Park 9/9, Bae 5, Ji Su Park 8, Kim 16/3. Csere: Jihyun Park 10/3, Yoon 2, Choi 7/6, Jin 2.

Szerbia: Cado 7/3, Crvendakic 8, Anderson 13, Skoric -, Krajisnik 6. Csere: Raca -, Stankovic 10, Nogic 13/9, Topuzovic 6, Katanic -, Djordevic 2.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A világbajnoki selejtezők belgrádi B-csoportjának utolsó mérkőzésén a rendező szerbek egy végletekig kiélezett csatában, 65-62-es győzelmet arattak Korea csapata ellen.

Ahogy az egy minőségi, válogatott szintű összecsapáshoz illik, a felek már a találkozó elején is fej-fej mellett haladtak – egymásnak adogatták a pár pontos előnyt. Az első negyed végére se alakult ki különösebben nagy differencia, a koreaiak csupán két ponttal, 15-13-ra vezettek. A második játékrész is hasonló ritmusban alakult, egészen addig, míg a szervezők 10 ponttal megléptek, megszerezvén ezzel az addigi legnagyobb előnyt. A félidő végére bár Korea minimálisan felzárkózott, a nagyszünetet azonban így is öt pont hátrányból kezdhették – 35-30-re Szerbia vezetett.

A harmadik etapot is, – az első félidő előtti eseményekhez hasonlóan – a szerb dominancia jellemezte, hiszen ismételten 10 pont fölé tudta növelni előnyét Marina Maljkovic együttese. A mérkőzés azonban a záró szakaszra lett csak igazán érdekes, ugyanis a koreaiak egy 7-4-es rohammal indítottak, amivel 11-ről öt pontra zárkóztak fel. Innen nem, hogy elkezdődött az adok-kapok játék, Isaem Choi hárompontosával 60-59-nél meg is fordította Korea a mérkőzést. Egészen az utolsó pillanatig tartották is magukat, míg nem Dragana Stankovic kosarai visszaszerezték csapata számára a vezetést. Korea a végén már csak faultokkal próbálta meg korrigálni az eredményt, azonban a győzelem így is a szerbeké lett – nagy csatában 65-62-es sikert arattak a rendezők.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa, – illetve a győzelem megmentője – a Sopron Basket egykori játékosa, Dragana Stankovic lett, akinek a teljesítmény-indexe alig 24 perces játékidő alatt 19 lett. Ez magában foglal egy 10 pont 10 lepattanós dupla-duplát, illetve 4 kiosztott blokkot.

A Korea csapatából a legjobb teljesítményt pedig Danbi Kim nyújtotta, aki kicsivel több, mint 33 perc alatt 16 pontig, 5 lepattanóig, 3 gólpasszig és 4 szerzett labdáig jutott.

Fotó: FIBA.Basketball

 

Hirdetés