Hirdetés
Archivum

Hatalmas erõsítés a Pécs csoportellenfelénél:

:

Hirdetés

Tovább erõsítette keretét az EuroLiga alapszakaszában eddig kiemelkedõ teljesítményt nyújtó Cras Basket Taranto. A Pécs csoportjában szereplõ olasz együttes szerzõdtette Sophia Young-ot.

Januártól Olaszországba költözik Sophia Young, a Galatasaray és a WNBA-ben szereplõ San Antonio Silver Stars sztárja. A 185 cm magas klasszis az idei évadban a WNBA-ben 15,3 pontot és 5.2 lepattanót átlagolt.

Young komoly európai tapasztalattal rendelkezik. Brnóban kezdte pályafutását az öreg kontinensen, majd a török Galatasarayhoz igazolt, ahol többek között éppen a Tarantót legyõzve a döntõben, Európa Kupát nyert. A második számú kupasorozat máig emlékezetes fináléjában az amerikai klasszis a Taranto elleni második összecsapáson 27 pontot és 9 lepattanót szerzett.

A Taranto a nõi EuroLiga A-csoportjában szerepel és nyolc forduló után 7/1-es mutatójának köszönhetõen már bebiztosította csoportelsõségét. A Pécs szempontjából nem a legjobb hír ez az erõsítés. Zseljko Djokics együttesének ugyanis januárban le kellene gyõznie az olaszokat, annak érdekében, hogy legyen továbbjutási esélye.

Hirdetés