Hirdetés
Archivum

Hatalmas hajrá és egyenlítés az EK finálé elsõ meccsén:

:

Hirdetés

Hiába vezetett szinte a teljes mérkõzésen az Arras, a hazai pályán játszó Elitzur Ramla az utolsó percekben ledolgozta 12 pontos hátrányát és kiegyenlített az Európa Kupa döntõjének elsõ mérkõzésén. A 61-61-rõl induló franciaországi visszavágó favoritja így is az Arras lesz.

Igazi nemzetközi kupadöntõ hangulat uralkodott az Elitzur Ramla csarnokában, melyet szinte teljesen megtöltöttek a hazai szurkolók. Az emelkedett atmoszférában finoman szólva is idegesen kezdtek a csapatok. Az elsõ 10 percben mindössze 21 pontot hoztak össze a hölgyek és 8-13-ra vezettek a franciák. Túlzás lenne azt állítani, hogy a magas színvonalú védekezés miatt láthatott ilyen kevés pontot a lelkes hazai publikum, sokkal inkább a hibák jellemezték az elsõ 10 percet. Egyedül az Arrasból Malashenko volt az, aki kellõen pontosnak tûnt. 5 pontot szerzett a kisszünet elõtti utolsó percben és ezzel alakult ki a differencia a két gárda között.

A második negyedre joggal bízhattunk benne, hogy rendezik a soraikat a csapatokat és kosárlabdát is láthatunk majd. Sajnos ezen számítások nem jöttek be. Különösen a hazaiak bakiztak rengeteget, szegény Le’Coe Willinghamet tömték labdákkal, miközben a Ramla többi játékosa kerülte a felelõsséget. Természetesen a vendég oldal sem dicsekedhetett. A franciák is pontatlanok voltak és igazából nem tudták kihasználni ellenfelüket gyengeségét. Egy ponton ugyan vezettek 11 ponttal is, 13-24-re, de ennél nagyobb különbséget nem tudtak kialakítani. Pedig ebben a szakaszban ha egy kicsit összeszedettebb az Arras, nemcsak a mérkõzés, de akár az egész döntõ végkimenetelét meghatározhatták volna. Nem tették és a szünetben „csak” 26-33-ra ment az Arras.

A harmadik negyed valamivel élvezetesebb játékot hozott. A hazaiak pontosabban játszottak, míg ezúttal az Arrasnak akadtak nehézségei a támadásvezetéssel. 36-37-nél majdnem egyenlített az Elitzur Ramla, amikor megvillant Akonga, majd Gomis és Malashenko is betalált, így a játékrész végére ismét 8 pontra, 37-45-re hízott a különbség.

A negyedik szakasznak nagyon kedvezõ helyzetbõl vághatott neki az Arras, hiszem ha megtartják az elõnyüket, akkor a trófea egyik fülét már foghatták is volna. Sokáig úgy nézett ki, hogy õrzik is a nagy vezetésüket. 7 perccel a lefújás elõtt már 12 ponttal mentek 39-51-re. Az utolsó két percnek is 49-58-rõl vágtak a neki a csapatok és valószínûleg még napokig elemezni fogják az Arrasnál, hogy ekkor mi történt. Elõbb Willingham egy 2+1-es megoldással szerzett 3 pontot, majd Selwyn értékesített egy triplát és ezt követõen Doron dobott be két büntetõt. 1 perc leforgása alatt 57-58-ra zárkózott fel a Ramla. Az utolsó percben már a gyõzelemért támadt az egész meccsen hátrányban lévõ hazai csapat és végül 7 másodperccel a lefújás elõtt Willingham duplájával alakult ki a 61-61-es végeredmény.

Ez az eredmény még mindig az Arrasnak kedvez, de a franciák hatalmas lehetõséget szalasztottak el. A mérkõzés legjobbja a hazaiaknál Le’Coe Willingham (23 pont, 7 lepattanó) volt, míg a vendégeknél Olesia Malashenko (18 pont, 4 lepattanó).

Eredmény


Elitzur Ramla- Arras 61-61 (8-13, 18-20, 11-12, 24-16)

Statisztika

Hirdetés