Hirdetés
Archivum

Hatalmas játékosmozgások Izraelben:

:

Hirdetés

Lassan a hajrájához érkezik az izraeli nõi kosárlabda bajnokság alapszakasza, így a helyi csapatok ismét aktivizálták magukat a játékospiacon, hogy a szezon utolsó két hónapjára megerõsítsék a keretüket.

A bajnoki tabella második helyén álló Ramat Hasharon szerzõdtette a Sopronból jól ismert Amber Holtot. Az amerikai játékos az idei évadot a lengyel Matizol Lider Pruszków alakulatánál kezdte, ahol 14 mérkõzésen szerepelt és ez idõ alatt átlagban 34 percet töltött a pályán, 11.6 pontot és 3.2 gólpasszt jegyzett mérkõzésenként.

Zajlik az élet a címvédõ Elitzur Ramlánál is. Itt hivatalosan még semmit nem erõsített meg a klub, de izraeli lapértesülések szerint Alana Beard és Le’Coe Willingham érkezhet a csapathoz, miközben Shay Doron távozik.

Beard visszatérése az idei szezon egyik üde színfoltja lenne. A négyszeres WNBA All-Star játékos, akivel egykoron az amerikai válogatottnál is számoltak, egy súlyos bokasérülés miatt 2009 óta nem játszott tétmérkõzést. Beard 2011-ben megpróbált visszatérni a Washington Mystics színeiben, de a WNBA elõszezonjában ismét megsérült.

Le’Coe Willingham helyzete pedig azért érdekes, mert tavaly az Elitzur Ramlával nyert Európa Kupát, de nem tért vissza a csapathoz, hanem Törökországba igazolt a Kayseri KASKI együtteséhez. Willingham azonban nem érzi jól magát új állomáshelyén és több izraeli kosárlabda portál szerint is hamarosan visszatér egykori sikerei helyszínére. Érdekesség az egészben pedig az, hogy az amerikai játékos éppen a Kayseri KASKI-t segítette hozzá ahhoz, hogy kiverjék az Európa Kupa nyolcaddöntõjében a Ramlát.

Shay Doron a hírek szerint Jekatyerinburgba távozhat. Az orosz sztárcsapat a sérült Anete Jekabsone helyére keres játékost és Doronnak „visszautasíthatatlan ajánlatot” tettek. A sajtóértesüléseket egyelõre egyik fél sem kommentálta. Ez egyben azt is jelentené, hogy Horakovát a Kassától nem hívja vissza a Jekatyerinburg.
 

Hirdetés