Hirdetés
Magyarország

Hatalmas küzdelem, drámai végjáték és egypontos szekszárdi siker a forduló rangadóján

Atomerőmű KSC Szekszárd - DVTK 70-69 (16-20, 16-8, 17-17, 21-24)

Bajnokság, 9. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Cziffra Cs., Ádám J., Nagy V. (dr. Gincsai J.)

Atomerőmű KSC Szekszárd : Miklós, Studer 8/3, Gereben 12, Krnjic 14, Goree 12. Csere: Evans 21/6, Mányoky, Friskovec, Bálint, Holcz 3/3.

DVTK: Vorpahl 16/3, Green 7, Aho 15/9, Kiss 6, Kiss 6, Jovanovic 7/3. Csere: Tóth 3/3, Bernáth 15/3.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

A 9. forduló záró mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd 70-69-re győzte le a DVTK-t.

A hazaiak Nikolina Milic nélkül várták a hétvége rangadóját. Gereben Lívia duplája vezette fel a találkozót. Hatalmas küzdelem zajlott a pályán, de emellett kifejezetten pontszegény játékot láthatott a publikum. A harmadik percben Aho Nina két triplájával a DVTK került kisebb lépéselőnybe 7-2-nél. Innen a hazaiak 7-6-ra felzárkóztak, majd ismét Aho Nina értékesített egy hárompontost, amivel 10-6-ra ment a DVTK. A folytatásban Bernáth Réka és Cheridene Green büntetőivel őrizte pár pontos előnyét a vendég-gárda.  A Szekszárd Holcz Rebeka triplájával kezdte meg a felzárkózást, majd betalált Sara Krnjic és Dana Evans is, így 17-16-nál egy pontra olvadt a differencia a felek között. Az első negyedet Tóth Franka hárompontosa zárta, amivel 10 perc után 20-16-ra vezetett a DVTK. A második negyed elején sem változott a játék képe. Továbbra is óriási küzdelem jellemezte az összecsapást, felszántották a csapatok a pályát. Cyesha Goree és a Szekszárdról a DVTK-hoz szerződő Leslie Vorpahl kosárváltása indította ezt a szakaszt. A következő két percben azonban egyik fél sem talált be.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A Szekszárd tudott új lendületet venni, így Cyesha Goree és Gereben Lívia találataival 22-22-nél egyenlítettek a hazaiak. Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok. Kétszer még a DVTK került előnybe (24-22 és 26-24) , de a félidő utolsó három percében Cyesha Goree és Dana Evans domináns játékával a Szekszárd alakított ki fölényt. 32-26-nál 8-0-s hazai futást regisztrálhattunk. A félidei eredményt Kiss Angelika duplája hozta el, így 20 perc után 32-28 állt az eredményjelzőn. Szekszárdi oldalon a 9 pontos Cyesha Goree, a DVTK-nál a 11 egységnél járó Aho Nina volt a legeredményesebb. A harmadik negyedben villámrajtot vett a Szekszárd: 57 másodperc alatt Gereben Lívia és Sara Krnjic találataival 36-28-ra szakadt el a hazaiak, akik viszont a következő három percben nem találtak be. A DVTK ezt kihasználva 36-36-nál utolérte riválisát. Bernáth Réka, Aho Nina és Cheridene Green voltak ezen szakasz pontszerzői. Rendkívül hullámzóan alakult  a bajnoki ragadó. A folytatásban Studer Ági állt a szekszárdi csapat élére. Egymaga öt pontot szerzett és amikor a triplája célt ért, 45-38-nál már 9-2-es KSC futást jegyezhettünk fel. Cheridene Green és Leslie Vorpahl egy-egy büntetőt értékesített, de erre a nagy kedvvel játszó Dana Evans kétszer is extra villanással válaszolt, így 49-40-nél kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A DVTK remekül tartotta magát, Bernáth Réka büntetői után a negyed végén Milica Jovanovic egy triplával 49-45-re hozta vissza csapatát. A záró szakaszt Dana Evans hármasa indította, de Leslie Vorpahl és Bernáth Réka 52-51-re felhozta a DVTK-t. A folytatásban ismét távolról volt eredményes Dana Evans, míg a DVTK részéről Milica Jovanovic és Kiss Angelika igyekezett a lépést tartani. A különbség 2-4 pont között látszott állandósulni, de az utolsó öt perc még hatalmas fordulatokat tartogatott. Előbb 61-57 után 8-0-val 65-61-re fordított a DVTK. Kiváló csapatteljesítménnyel, hiszen négy különböző pontszerzőt (Vorpahl, Bernáth, Kiss, Green) regisztrálhattunk. Innen a Krnjic-Goree kettős 65-64-re felhozta a KSC-t, de egy Vorpahl-tripla 68-64-nél ismét a DVTK-t navigálta kedvező helyzetbe. Ekkor még másfél perc volt hátra, mely során igen sokat állt a játék videóbíró és faultok miatt. Studer Ági négyből három büntetőt értékesített, amivel 68-67-re hozta fel társait 17 másodperccel a vége előtt. Erre Cheridene Green egy büntetővel válaszolt, 69-67-re módosítva az állást, majd Evans két büntetőjével 69-69-nél egyenlítettek a hazaiak. Az utolsó öt másodpercben támadt a győzelemért a DVTK. Nagy küzdelemben labdát szerzett a Szekszárd. Ez alatt Sara Krnjic ellen szabálytalankodtak a vendégek. Krnjic egy büntetőt értékesített, a második kimaradt, de ezzel lepergett az óra. A Szekszárd 70-69-es sikert aratott.

 

Hirdetés