Hirdetés
3x3

Hatalmas küzdelemben alulmaradt a negyeddöntőben a magyar válogatott

Magyarország - Németország 10-11

FIBA 3x3 Európa-bajnokság
Párizs, Franciaország

Magyarország: Papp Dia 3, Bach Boglárka 3, Theodoreán Alexandra, Medgyessy Dóra 4.

Németország: Luana Rodefeld 1, Katharina Müller 3, Katharina Müller 7, Svenja Brunckhorst.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A párizsi 3×3-as Európa-bajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott óriási küzdelemben, végletekig kiélezett csatában 11-10-es vereséget szenvedett Németországtól. Ezen az ágon az elődöntőben Oroszország – Németország csatát rendeznek. A mieink számára lezárult a 2021-es kontinenstorna.

Németek szereztek vezetést a mérkőzés elején, de Medgyessy Dóra dudaszós duplájával gyorsan fordított válogatottunk. Az első perc végén egyenlítettek a németek, akik ekkor jó sorozatot kaptak el. 1+1-es megoldásuk után már 5-2-re vezettek. Nehéz pillanatokat élt át csapatunk. Bach Boglárka szenvedett kisebb bokasérülést, majd egy gyors ponttal 6-2-re ellépett riválisunk. Papp Dia duplájával kezdtük meg a felzárkózást, de az első megszakítás előtt még betaláltak a németek és így 7-4-re vezettek a szusszanásnyi pihenő alkalmával.

Fotó: FIBA.Basketball

Bach Boglárka tudta folytatni a mérkőzést és két találatával visszajött a mérkőzésbe válogatottunk. Amikor pedig Papp Dia is megvillant, 8-7-nél teljesen nyílt lett a csata. A németek nem engedték ki a vezetést a kezükből. Azonnal érkezett a válaszuk, amivel 9-7-re módosult az állás. A mérkőzés feléhez is erről az állásról érkeztek a felek. Amennyire gyorsan estek a kosarak az első percekben, annyival pontszegényebb, kemény, küzdős jelleget öltött a negyeddöntő. Két percig egyetlen pontot rögzíthettünk, amikor Bach Boglárka büntetője 9-8-ra felhozta a mieinket.

Fotó: FIBA.Basketball

Időkérést követően kaphattak új lendületet a csapatok. Három és fél perccel a mérkőzés vége előtt Medgyessy Dóra révén 9-9-nél egyenlítettünk. A vezetést azonban ekkor még nem tudtuk átvenni. Közel három percre nyúló kosárcsend után eredményesek voltak a németek. Medgyessy Dóra újabb dudaszós találatával 10-10-nél ismét egyenlítettünk. Innen jött el a kötelező megszakítás. Ahogy közeledett a hajrá, egyre nagyobb jelentősége lett, hogy 10-10-ről melyik fél tud elmozdulni. Egészen az utolsó percig egyik válogatott sem tudott. Időkérés után a németek szereztek vezetést. Ekkor 46 másodperc volt vissza. Többször támadhatott az egyenlítésért vagy a fordításért válogatottunk, de igazán kedvező dobóhelyzet kialakítására nem nyílt esély.

Németország 11-10-es sikerrel jutott a legjobb négy közé. A magyar csapat is minden elismerést megérdemel. Pénteken két sokáig emlékezetes győzelmet arattak a magyar lányok és a negyeddöntőben is sikerült rendkívül nehéz helyzetből felállni, kiegyenlítetté tenni a mérkőzést.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés