Hirdetés
Archivum

Hatalmas meglepetés Csehországban, még nem bajnok a Brno:

:

Hirdetés

Csodálatos dobóformát mutatva 74-78 arányban diadalmaskodott a Prága a Brno otthonában, így 2-1-re szépített az egyik fél három gyõzelemig tartó fináléjában Csehországban.

Úgy kezdett a Prága a bajnokavatásra hangolt brnói délutánon, ahogy egy esztendõben egy csapat maximum egyszer tud. A vendégek elsõ 16 dobásából 12 célba ért, ez 75%-os arányt jelentett és 10-25-ös vezetést ért. 10 perc játék után az elsõ kisszünetben 14-25 állt az eredményjelzõn, ekkor maguk a prágaiak is hitetlenkedve olvasták a statisztikai lapot.

Lubor Blazek lányai a második negyed elején sem álltak le és ügyesen éltek azzal, hogy megzavarodtak a hazaiak. A Brno játékosai a szezon utolsó meccsére és már az esti ünneplésre készültek, így nehezen tudtak egy ilyen elsõ 10 perc után felpörögni. Maltsi földöntúli triplája után ráadásul 17-32-nél ismét visszaállt a 15 pontos differencia, sõt 33-49-nél 16 ponttal is mentek a vendégek. Jan Bobrovský tanítványai egy 12-2-es rohanásnak köszönhették, hogy sikerült 43-51-re faragniuk a hátrányukat és ezzel lõtávolban maradtak a szünetre.

A harmadik negyedben magabiztosan õrizte elõnyét a Prága, 50-68-as állásnál vonultak pihenõre a hölgyek. Ekkor már mindegyik csapatvezetõ a negyedik találkozót szervezte, de a Brno még hitt a csodában. Ennek megfelelõen a negyedik 10 perc gyökeres fordulatot hozott, mintha szerepet cseréltek volna a csapatok. A 28 pontig jutó Taj McWilliams és Alena Hanušová 8 és fél perc alatt 18 pontot termelt, miközben a Prága csak 4-et. A végjátékban DeWana Bonner valószínûtlen pozícióból szerzett találatával 74-76-ra is felzárkózott a Brno, de ennél közelebb már nem férkõzött a bajnokavatásra készülõ gárda.  A vége 74-78 lett.

A vendégeknél érdemes kiemelni a 20 pontos Charde Houston és a 15 pontot szerzõ Evanthia Maltsi teljesítményét, de szinte kivétel nélkül minden játékos extrát nyújtott. Ezzel szemben a hazaiaknál Taj McWilliams-en kívül lebénult a keret. Folytatás szombaton 15 órakor Prágában!

Eredmény

Frisco Sika Brno – ZVVZ USK Praha 74-78

Hirdetés