Hirdetés
Archivum

Hatalmas sportdiplomáciai siker!:

:

Hirdetés

A nõi szakág történetének legnagyobb sportdiplomáciai sikerérõl számolt be a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) hivatalos honlapja. A szervezet hétfõn kapta meg az értesítést, melynek értelmében a júniusi lengyelországi nõi kosárlabda Európa-bajnokság elsõ számú komiszára Bodrogváry Iván lesz.

A magyar sportvezetõ feladata igen összetett lesz, minden olyan tevékenységért Bodrogváry felel majd, mely a Szervezõ Bizottság hatáskörén kívül esik. „Az Európa-bajnokságon az összes mérkõzés hibátlan megrendezéséért én felelek, ebbe a feladatkörbe tartozik minden olyan tevékenység – játékosok igazolása, asztalszemélyzet munkája, statisztika, komiszárok és játékvezetõk tevékenysége, kiállítások és óvások elbírálása, stb. – amely a Szervezõ Bizottság hatáskörén kívül van és közvetlen a mérkõzések szakszerû lebonyolításával van kapcsolatban. A feladataim közé tartozik a komiszárok és a játékvezetõk küldése is, természetesen az utóbbiban a helyszínen lévõ játékvezetõ instruktorral állandóan egyeztetni fogok.” – nyilatkozta Bodrogváry Iván az MKOSZ hivatalos honlapjának.

A közelmúltban emellett az is eldõlt, hogy magyar játékvezetõ a nõi kosárlabda Európa-bajnokság küzdelmei alkalmával nem mûködik közre. Hiába az a bevett, általános szabály, hogy minden résztvevõ gárdával utazik egy sípmester, a június elején esedékes 10 csapatot felvonultató pótselejtezõrõl a lebonyolítási rendszer nem teszi lehetõvé, hogy a kvalifikáló alakulatot elkísérje játékvezetõ.

Hirdetés