Hirdetés
Hirdetés
3x3

Hatalmasat küzdött, de búcsúzott az U17-es 3×3-as Európa-bajnokságtól a magyar válogatott:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Pénteken lejátszotta csoportmérkőzéseit a lisszaboni U17-es 3×3-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A mieink Franciaországtól és a házigazda Portugáliától is hatalmas küzdelem után szenvedtek vereséget. Ezzel a Dávid Mia, Nagy Réka, Perényi Lídia és Zsámár Panna alkotta csapatunk a C-csoport harmadik helyén zárt és véget ért a magyar lányok számára a kontinenstorna.

Az első mérkőzésen Franciaországgal szemben 14-6-ra maradtak alul a mieink. A két csapat 5-5-ig fej-fej mellett haladt, majd a jó erőkből álló francia gárda magasági fölényét érvényesítve 10-5-re ellépett. Egy pillanatra nem adták fel Földi Attila tanítványai, de ezt követően már nem forgott veszélyben a francia siker.

A házigazda Portugáliától hosszabbítást követően 18-16-os vereséget szenvedett csapatunk. Kemény, rendkívül töredezett meccs kerekedett, ahol hét percen át 9-8-ig nem alakult ki nagy különbség a felek között. Az utolsó három percbe érve azonban 12-8-ra elszakadt a házigazda. Hősiesen küzdöttek fizikális fölényben lévő riválisuk ellen a lányok és Zsámár Panna extra duplájával 16-16-nál egyenlítettünk, hosszabbításra mentve a csatát. A ráadásban elképesztő izgalmakat élhettünk át. A portugálok szereztek vezetést, de utána mindkét csapat előtt több esély adódott. A hazaiak még két büntetőt is hibáztak. Végül a szokatlanul hosszú ráadást követően a portugálok ünnepelhettek győzelmet.

Eredmények

Franciaország – Magyarország 14-6

Beszámoló, jegyzőkönyv ITT

Magyarország – Portugália 16-18 h.u.

Beszámoló, jegyzőkönyv ITT

Hirdetés