Hirdetés
Magyarország

Hatalmasat küzdött, de Guirantes nélkül nem tudta meglepni a DVTK a Gironát

DVTK HUN-Therm - Spar Girona 56-74 (12-21, 17-17, 15-20, 12-16)

Euroliga, 12. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Manheim, Ofer (Izrael), Özge Şentürk Bayraktar (Törökország), Alin Faur (Románia) - Milan Brziak (Szlovákia)

DVTK Hun-Therm: Green 6, Kányási 17/3, Aho N. 3, Garbon 10, Bernáth 12/3. Csere: Aho T., Grigalauskyte 8, Bacsó, Kiss.

Spar Girona: Araujo 18/9, Murphy 7/3, Tolo 15, Sykey 7/3, Gardner 14/6. Csere: Flores 5, Parra 5/3, Etxarri 3/3, Ribas.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 12. fordulójában a DVTK HUN-Therm 74-56-ra alulmaradt a Spar Gironával szemben.

A pécsi bajnoki rangadón bokasérülést szenvedő Arella Guirantes nélkül készült a DVTK a Girona elleni csoportrangadóra. Igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést a spanyol gárda. Egy triplával és két büntetővel 5-0-ra léptek el másfél perc alatt. Cheridene Green szerezte a DVTK első találatát, majd a betegséggel küzdő Kányási Veronika is betalált. A mieink ezzel a lendülettel egészen 7-6-ra szépítettek, de fordítani nem sikerült. A folytatásban 12-6-ra és és 14-8-ra megugrott a Girona. Ennél a 14-8-as állásnál Völgyi Péter időt is kért. Összességében ekkor a vendégek akarata érvényesült. 21-10-nél rövid időre kétszámjegyűre nőtt a differencia. A játékrészt Bernáth Réka duplája zárta, így 21-12-ről fordultak a folytatásra a felek. A DVTK 14-ből 6-ot, a Girona 13-ből 7-et dobott be mezőnyből. Összességében viszont nem ez, hanem a hét eladott labda okozhatott fejfájást. A második szakasz első percében egyik fél sem talált be, majd Rebekah Gardner négy pontjával a Girona vett új lendületet. Fontos pillanatban érkezett Kányási Veronika triplája, de így is 10 pont környékén látszott beállni a differencia.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

A második szakasz feléhez érkezve tovább növelte a nyomást a Girona. Amikor Brittney Sykes duplája célt ért, 30-15-nél már kétszer annyi pontjuk volt, mint a mieinknek. Az első negyedben nem dobhatott büntetőt a DVTK, a másodikban már igen. Aho Nina és Monika Grigalauskyte is ebből volt eredményes. Kányási Veronika villanásai után pedig 11 egységre zárkózott fel a magyar csapat. Sokat jelentett volna lélektanilag, ha a félidőre 10 ponton belülre sikerül jönni. Ez végül az utolsó másodpercekben össze is jött. Cheridene Green triplakísérlete ugyanis a palánk alatt Darcee Garbin kezében landolt, aki gyorsan visszatette a labdát. A 38-29-ről induló harmadik negyed első támadásából azonban rögtön betaláltak a spanyolok, így ezt a kis lélektani pluszt ezúttal nem sikerült megfogni. Bernáth Réka, Kányási Veronika révén rendre tudott felelni a Girona pontjaira a DVTK. Ez egyben viszont azt is jelentette, hogy érdemben nem változott a különbség. Becsülettel küzdött, hajtott a DVTK. Egy ilyen rendkívül fárasztó időszak végén a csapat egyik motorjának számító Arella Guirantes nélkül azonban nem mutatkoztak reális esélyek. Nem telt el három perc a harmadik negyedből, amikor már a 13. eladott labdát jegyezhettük fel. Ezt kihasználva a játékrész közepére a Girona 50-35-re lépett el.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

A harmadik negyed második fele kiegyenlítettebb játékot hozott. Az ekkor már 15. pontját szerző Kányási Veronika vezetésével hatalmas erőket mozgósítva küzdött a felzárkózásért a DVTK. Ismét sikerült 11 pontra megközelíteni a Gironát. 50-39 után viszont 58-41-re megléptek a spanyolok. A végjátékban Bernáth Réka három büntetővel szépített, így 58-44-ről jött el a záró szakasz. A DVTK-nak ekkor mindössze 38,1%-os volt a mezőnymutatója. Ezen sikerült javítani a negyedik negyed elején. Amikor Bernáth Réka, Darcee Garbin és Kányási Veronika is megvillant, egy perc alatt 60-50-re alakult az állás. Sőt Garbin két büntetője után 60-52-nél már csak 8 pont választotta el a feleket. Ez volt a DVTK utolsó nagy rohama ezen az estén. Rengeteget kivett a felzárkózás a mieinkből. A Girona egy 12-0-futással 72-52-re lépett el és ezzel eldöntötte a győztes kilétét. Rebekah Gardner és Maria Araujo is triplát értékesített ezen futás során. Az utolsó két perchez közelítve Aho Nina törte meg a kosárcsendet, majd a végeredményt Monika Grigalauskyte alakította ki. A Spar Girona végig vezetve 74-56-ra győzte le az egyik legjobbját nélkülöző DVTK-t.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés