Hirdetés
Magyarország

Határ Bernadett 2021 legtöbbet fejlődött Euroliga játékosai között:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) év végi összeállításainak sorában készült egy átfogó riport azokról a női Euroliga játékosokról, akik 2021-ben szintet léptek. Ebben az összeállításban Határ Bernadett, a Sopron Basket és a magyar válogatott centere is helyet kapott.

Határ Bernadettet úgy jellemzik az összeállításban, hogy ez már a hetedik szezonja az Euroligában, de ezzel is bizonyítja, hogy “soha nem késő feljebb kapcsolni”. A szakmai indoklásban kiemelik, hogy korábban soha nem átlagolt 10 pont felett a sorozatban, így a jelenlegi 15 feletti átlaga kiemelkedő. Egészen pontosan 17.4 pontot és 8.5 lepattanót átlagolt eddig a 2021/2022-es szezonban az Euroligában a soproniak centere.

A FIBA riportja hangsúlyozza, hogy a WNBA-s bemutatkozás önbizalomnövelő lehetett számára. Méltatják a 2021-es Euroliga meccsekre vetített 61%-os mezőnymutatóját és megérdemeltnek nevezik a magyarországi év játékosa elismerést.

A 2021-es naptári évre vetítve Határ Bernadett Euroliga átlagai az alábbiak szerint alakulnak: 10.5 pont; 61% mezőnyből; 6.6 lepattanó; 27.0 teljesítmény-index. Ebben a tavaly januári bourges-i buboréktól kezdve az összes mérkőzés benne van.

Videó: Határ Bernadett legszebb 2021-es Euroliga megmozdulásai

A FIBA összeállításában Határ Bernadett mellett két olyan játékos szerepel, akik korábban megfordultak hazánkban. Eva Lisec és Megan Gustafson. Összességében a körkép nagy meglepetéseket nem tartogat azok számára, akik a statisztikai mutatók alakulását követték a sorozatban.

2021 legtöbbet fejlődött játékosai, tehát azok, akik szintet léptek a FIBA szerint: Maria Conde – ZVVZ USK Praha, Határ Bernadett – Sopron Basket, Kennedy Burke – Spar Girona, Megan Gustafson – VBW Arka Gdynia, Kitija Laksa – Beretta Famila Schio, Marine Fauthoux – Basket Landes, Eva Lisec – Dinamo Kurszk és Maite Cazorla – Perfumerias Avenida.

Hirdetés