Hirdetés
Magyarország

Határ Bernadett a WNBA-ről, a bokaműtétről és a válogatottról:

:

Hirdetés

A magyar válogatott sajtónyilvános edzésén Határ Bernadett, a Sopron Basket centere nyilatkozott a műtétjéről és a WNBA-s lehetőségről.

A 208 cm magas center a tengerentúli szereplés helyett a bokaműtétet választotta. A beavatkozásból lábadozva is ott van a nemzeti csapattal Székesfehérváron.

Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, ki szerettem volna menni. Az orvosom elég nyilvánvalóan megmondta azt, hogy esélytelen kimenni négy hónapot játszani, utána szerepelni a válogatottban és végigcsinálni Sopronban egy szezont. Ha pedig kijutunk, akkor a szezon után egy Európa-bajnokságot és ha úgy adódik, akkor újra visszamenni a WNBA-be. A legkisebb rosszat választottam.

– jelentette ki a DIGI Sportnak a kiváló center, akinek jól halad a rehabilitációja.

Ez a hetedik hetem a műtét után. Most már elkezdhetek futni, kisebb kitámasztások is lehetnek, dobásokat is csinálhatok. Úgy gondolom, hogy nagyon jól haladok. Amikor meg kellett hoznom a döntést, hogy nem megyek ki, az nagyon nehéz volt. Visszagondolva rá, úgy gondolom jól döntöttem, még most is minden egyes nap változnak a dolgok. Nem tudni még mindig, hogy lesz-e tényleg szezon. Én örülök neki, hogy így döntöttem. Úgy vélem majd jövőre sokkal jobb helyzetben leszek.

mondta az NSO Tv-nek Határ Bernadett, majd hozzátette, hogy a fiatalítási hullámból mindenki profitálhat. “Nagyon nagy lehetőség azoknak, akik kimaradtak a tavalyi évben vagy nem kerültek be a keretbe. Mindenkinek van lehetősége arra, hogy megmutassa, mire képes és ott van a helye a bő keretben vagy akár a végső keretben. Mindenki profitálni fog ebből. A mi fiataljaink talpraesettek. Próbálunk nekik ettől függetlenül segíteni. Régebb óta együtt dolgozunk Norbival, tudjuk, hogy mit szeretne látni egyes játékosoktól.” – összegzett a center.

Hirdetés