Hirdetés
Európa

Határ Bernadett, Kiss Virág és Gereben Livi csapata is pályán az Euroligában:

:

Képek forrása: a klubok hivatalos közösségi oldalai

Hirdetés

A DVTK HUN-Therm és a SERCO UNI-Győr mérkőzései mellett is több magyar kötődés lesz az Euroliga szerdai játéknapján. Első Euroliga mérkőzését vívja salamancai színekben Határ Bernadett, pályára lép a Mersin és a Sepsi is.

Az A-csoportban a Sepsi-SIC, Gereben Líviával a soraiban a Valenciát fogadja. Jó formában fejezte be az évet a legrangosabb európai kupasorozatban a Sepsi, miután a Lublint kiütötték és ezzel óriási lépést tettek abba az irányba, hogy a csoportkör végén is megelőzzék a lengyeleket. Ugyan a csapatnak az elmaradt konstancai bajnokija miatt nagyon hosszúra nyúlt a szünet, de nem lehet más a cél, mint azzal a lendülettel folytatni, ahogy abbahagyták. Erre a téli időszakra szépen letisztultak a szerepek a keretben, ami szintén az előrelépés egyik kulcsa. A Valenciánál eközben új igazolást kell beépíteni. Alina Iagupova megszerzésével fordultak 2024-re, még van esélyük a negyeddöntőre is, így biztosan egy rendkívül éles spanyol riválist láthat a Sepsiszentgyörgy lelkes szurkolóserege.

A B-csoportban a Salamanca Valenciában lép pályára. Ez a hét mérkőzése a FIBA-nál és számunkra is különösen érdekes. Komoly mérföldkő Határ Bernadett pályafutásában, hogy először a spanyol klub színeiben EL meccset vívhat. A Salamanca a sorozatban elszenvedett öt decemberi veresége után jól jött vissza megújult keretével. Prágai oldalon ugyanaz a kérdés, mint a magyar csapatoknál vagy a Sepsinél. Hosszú volt a téli szünet, ami egyik oldalról esélyt kínál a feltöltődésre, másikról viszont ki is zökkentheti a keretet. Szerdán este választ kapunk arra, hogy miként folytatják. Ugyanakkor akkora a fölényük a nyolcas élén, hogy még egy-egy vereség is beleférhet. A két csapat versenyfutása igazi klasszikussá nemesedett, 16. alkalommal találkoznak 2010 óta.

A CBK Mersin a Pokowice otthonában szerepel. Mindkét csapat 6/4-es mutatóval áll, a győztes óriási lépést tesz a negyeddöntő elérése felé. Mondani sem, hogy kiemelkedő a tét. A Mersin hét meccset vívott december 23. óta és így óriási terhelést kapott, de a lengyelek is lendületben voltak végig az ünnepek alatt. A Török Kupa után Kiss Virágék győzelemmel folytatták vasárnap. A Mersin új, idei harmadik vezetőedzője Ceyhun Yıldızoğlu eddig minden mérkőzésen bizalmat szavazott a magyar válogatott centerének, így bízzunk benne, hogy Virág ezúttal is bizonyíthat. A Polkowice ötös győzelmi szériában van minden sorozatot figyelembe véve, ennek megfelelően önbizalommal telve várhatják a folytatást.

Az Euroliga 2024-es folytatása előtt készített szubjektív összefoglalónk ITT OLVASHATÓ.

Menetrend

A-csoport

18:00 ACS Sepsi-SIC – Valencia Basket Club – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
18:00 Polski Cukier AZS UMCS Lublin – DVTK HUN-Therm – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
20:00 Casademont Zaragoza – LDLC ASVEL Feminin – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

B-csoport

19:00 KGHM BC Polkowice – Cukurova Basketbol Mersin – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
19:00 ZVVZ USK Praha – Perfumerias Avenida Salamanca – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
19:30 Basket Landes – Serco UNI Győr – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
20:30 Virtus Segafredo Bologna – Villeneuve d’Ascq LM – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

Hirdetés