Hirdetés
Magyarország

Határ Bernadett már nem zárkózik el a válogatottságtól:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA

Hirdetés

Mégsem zárkózik el a válogatott szerepléstől Határ Bernadett, a Salamancával spanyol bajnoki ezüstérmes kosárlabdázó.

A 208 centis center februárban, a sikertelen olimpiai kvalifikáció után nyilatkozott úgy, hogy nem kíván többé a nemzeti csapatban szerepelni, az M1 aktuális csatornának viszont csütörtökön már másként nyilatkozott.

“A nyáron Juhász Dorka nem jöhet a WNBA miatt, Goree Cyesha nem vállalja a válogatottságot, én pedig nem szeretném cserben hagyni a csapatot. Beszéltem Báder Márton elnökkel és Völgyi Péter szövetségi kapitánnyal, még egyeztetünk ebben a témában” – jelentette ki a 29 éves játékos, aki másfél héttel ezelőtt jött haza Magyarországra.

A december óta eltelt salamancai időszakról úgy vélekedett, hogy félig üres a pohár, mert a menetközben érkezett új tréner először dolgozott vezetőedzőként, ami meg is látszott, és nem tudta, hogy kellene őt használnia. A csapatot viszont nagyon szerette, összetartó társaság volt, és végső soron nem bánta meg a döntését.

A következő heteket Határ Bernadett pihenéssel szeretné tölteni, ezért az idén nyáron nem lép pályára a WNBA-ben.

“A játékjogomat birtokló Washington Mystics hívott, de sokat kivett belőlem az elmúlt két év, úgyhogy ezt a szezont kihagyom. A jövőt még meglátjuk, egyelőre nem tudok semmi biztosat” – tette hozzá.

Forrás: MTI

Hirdetés