Hirdetés
Archivum

Határ Bernadett szezonértékelése az M4 Sporton:

:

Hirdetés

Hétfõn az M4 Sport kosárlabda-magazinjában Határ Bernadett, a Sopron Basket és a magyar válogatott centere volt a vendég.

A bajnoki döntõre való visszatekintés terén Határ Bernadettet elõször Quarelt Casas szerepérõl kérdezték, aki a védekezés mellett támadásban is igazi vezérré lépett elõ.

„Queralt egy nagyon összetett játékos, fõként védekezésben számítottunk rá, de támadásban is kimagasló teljesítményt tudott nyújtani. Úgy gondolom, hogy a Final4 alatt a védekezés annyit kivett belõle, hogy nem tudott olyan szinten támadni, mint a döntõben. Most nyílt lehetõsége, motiváltan kezdte a döntõt és mind a három meccsen remekül játszott, segítette a csapatot.” – mondta a Sopron centere, aki hangsúlyozta, annak a klubon belül nem volt jelentõsége, hogy Roberto Iniguez honfitársaként érkezett.

„Annyira összetartó volt a csapat és az nem számított, hogy õ spanyol és saját nyelvén tudott beszélni az edzõvel. Ez nem volt számunkra faktor. Roberto Iniguez az elmúlt két évben rengeteg alkalommal elmondta nekünk, hogy bármi van, akár családi, magánéleti probléma, az Õ ajtaja mindig nyitva áll és mindig oda tudunk hozzá menni, beszélni vele. Ezen a téren nem volt szigorú.” – fogalmazott Határ Bernadett, aki igazi profi játékosként nem kívánt a bajnoki rájátszást kísérõ nyilatkozatokra reagálni:

„Mi játékosok vagyunk, nekünk a játékkal kell foglalkozni. Az ilyen dolgokat ki kell zárni, mert ezek zavaró tényezõk egyben. Megpróbáltuk teljes mértékben kizárni és nem ilyen dolgokkal foglalkozni.”

Roberto Iniguez többször is megvédte nyilatkozataiban Határ Bernadettet, akinek a nemzetközi porondon és a hazai mérkõzéseken teljesen eltérõ faulthatárhoz kell igazodnia. „Örültem neki, de amint elmondtam, egy profi játékos vagyok. Nem szabad ilyen dolgokkal foglalkoznom. Teljesen más a bírók fújási határa az Euroligában, mint a bajnokságban. Az edzõnk az Euroliga alapján szerette volna, ha vezetik a meccseket. Itt a Magyar Bajnokságban könnyebben fújják a faultokat. Remélem, hogy az idõvel jobban kialakul: miként tudnak engem kezelni a bírók.”

Vasárnap hivatalossá vált Roberto Iniguez távozása. „Számítottunk rá. A csapat nagyon sokat köszönhet neki. Mi játékosok is nagyon sokat tanulhattunk tõle. Az egyik legjobb edzõnek tartom, akivel dolgoztam.” – reagált a bejelentésre Határ Bernadett.

Az egyéni teljesítményét nézve a Sopron Basket centere önkritikusan fogalmazott. „Egyáltalán nem vagyok elégedett azzal, ahogy a döntõben játszottam. Úgy gondolom, hogy sokkal többet tudtam volna segíteni a csapatnak. Tudom azt is, hogy az Európa-bajnokságon többre lesz szükség tõlem. Nehéz felkészülés lesz, de tisztában vagyok azzal, hogy fókuszálnom kell magamra és arra, hogy visszanyerjem az önbizalmamat, bátorsággal tudjam elvállalni a helyzeteimet.” – mondta Határ Bernadett, akit arról is kérdeztek, hogy miben tudott fejlõdni az elmúlt szezonban.

„Védekezésben sikerült elõrelépnem. Azt gondolom, hogy sokkal gyorsabb lettem. Jobban tudok helyezkedni, sokkal többet tudok besegítõ oldalról menni és segíteni a társaimat. Támadásban is fejlõdtem, de úgy gondolom, hogy ott még sokat kell dolgoznom.”

A csapatstatisztikák elemzésénél elsõsorban a kapott pontokat emelte ki Határ Bernadett: „A kapott pontokra vagyok igazán büszke és ezt a csapat is így gondolja. Egész évben csapatként tudtunk védekezni. Ha valaki ellen játszottunk, akkor az volt mindenkinek az elsõ gondolata, hogy ez a Sopron és a védekezése az erõssége.”

Határ Bernadettet zárásul arról is kérdezték, hogy milyen számára a saját teljesítményét tekintve az ideális kontinenstorna. „Nehéz kérdés. Szeretnék vezér-egyénisége lenni a csapatnak. Ott segíteni, ahol tudok. Számomra a védekezés sokkal fontosabb, hogy pontot szerezzek. Számomra ez a legfontosabb.”

Hirdetés