Hirdetés
Hirdetés
USA

Határ Bernadették a Washington Mystics ellen folytatják:

:

Hirdetés

Vasárnap magyar idő szerint 19 órától a Washington Mystics csapatát fogadja az Indiana Fever.

Határ Bernadett eddig két mérkőzést teljesített a WNBA-ben. Szerdán a Connecticut Sun otthonában 18 perc 33 másodpercet töltött a pályán. Ez idő alatt 6 pont, 5 lepattanó és 1 gólpassz került a statisztikai lapjára. Pénteken az Atlanta Dream ellen közel 21 perc alatt 12 pontot és 2 lepattanót jegyzett, a hat mezőnykísérletéből 4 sikeres lett.

Fotó: WNBA

A Fever még nyeretlen az idei szezonban. Ahogy kiemeltük, a keret átalakulása miatt nem meglepetés a nehezebb rajt. Idő kell, amíg a csapatuk újjáformálódása után rendezik a sorokat. Ami viszont előremutató, hogy a jobb térdében sérüléssel bajlódó Lauren Cox státusza már “kérdőjelesre” változott. Ami azt jelenti, hogy bármikor visszatérhet. Magas posztokon így bővülhet a rotáció. Kelsey Mitchell pénteki 19 pontja vagy éppen Jessica Breland 15 pont, 16 lepattanós dupla-duplája szintén olyan elem, amire építhet a szakmai stáb.

Nagy esély volt az első siker megszerzésére a pénteki találkozó az addig még szintén nyeretlen Atlanta Dream ellen. A harmadik negyed 15-3-as futásánál felcsillant a remény, de a hajrában 68-68-as állást követően döntő pillanatokban az atlantaiak pontosabbnak bizonyultak. A Washington Mystics viszont meg tudta szerezni pénteken az első győzelmét, a New York Liberty-t verték. Erica McCall remek teljesítményét külön ki is emeltük a lapunkban.

Fotó: WNBA

A Washington a támadójátékát rendezte péntekre. Az első két meccsen 27.9%-al dobtak mezőnyből. Ezeken belül is a triplákat mindössze 15.6%-al értékesítették. A Liberty ellen a mezőnymutatójuk 47.3% lett, a triplákat pedig 51.6%-al dobták. Egészen pontosan 16 hárompontosuk bizonyult sikeresnek. Elena Delle Donne még nem mutatkozhatott be a szezonban, a tavalyi évet kihagyó Tina Charles azonban ott van és az eddigi három meccsen 31.3 perc alatt 23.3 pontot, 9.0 lepattanót és 1.3 gólpasszt átlagol. Nagy kihívás lesz ellene küzdeni Határ Bernadett számára.

Pénteken Ariel Atkins lépett fel Charles mellé, amikor 25 pontot szerzett. Natasha Cloud védőmunkáját is ki kell emeli, aki kivette a játékból Sabrina Ionescu-t. A 2019-es bajnokcsapat kerete idén is erős lenne, különösen egy egészséges Elena Delle Donne remeklésével. Úgy azonban, hogy ő sem játszhat, Alysha Clark súlyos sérülést szedett össze Lyonban és Emma Meesseman az olimpiáig nem lesz, sebezhető a gárda. Keményen meg kell küzdeniük azért, hogy az ötkarikás játékok miatti szünetig versenyben maradjanak.

Hirdetés