Hirdetés
USA

Határ Bernadették közvetlen riválissal találkoznak:

:

Hirdetés

Péntekről szombatra virradóra az Indiana Fever, Határ Bernadettel a soraiban, az Atlanta Dream csapatát fogadja.

Két nyeretlen gárda találkozik a WNBA előttünk álló játéknapján. A Fever eddig három alkalommal lépett pályára, míg a Dream kétszer. Ők a nyitó napon a Connecticut Sun csapatával szemben maradtak alul, majd szerdán a Chicago Sky-tól kaptak. A Fever kétszer mérkőzött a New York Liberty-vel, legutóbb a Connecticut Sun otthonában szerepeltek. Az a mérkőzés Határ Bernadett debütálása miatt magyar szemmel különleges volt. Akkor 88-67-re maradtak alul. A Sopron Basket és a magyar válogatott centere 18 perc 33 másodpercet töltött a pályán. Ez idő alatt 6 pont, 5 lepattanó és 1 gólpassz került a statisztikai lapjára.

Határ Bernadett ebben a pár napban a két véglettel találkozik. Szerdán egy nagy álmokért küzdő rutinos topcsapattal mérkőztek. Pénteken pedig egy hasonló játékerőt képviselő, a célokat tekintve nagyjából azonos opciókban gondolkozó gárdával. A Fever esetében, ahogy erre a szezon felvezetése során is rávilágítottunk, nem meglepetés a 0-3-s rajt. Candice Dupree, Erica Wheeler és Natalie Achonwa távozása után sok mindent újra kell gondolniuk. Érezhetően formálódik még a játékuk. Ezt mutatja, hogy az eddigi meccseiken átlagban 37.2% a mezőnymutatójuk és az eladott labdáik átlaga is átlépi a 15-öt. A szerdai meccsen Danielle Robinson, Tiffany Mitchell és Kelsey Mitchell rutinjára igyekezett építeni a szakmai stáb. Várhatóan itt a szezon elején végig ez lesz a forgatókönyv.

Az Atlanta Dream tulajdonost váltott és a kerete is átalakult. Öt új játékossal futottak neki az évadnak. Egyelőre az NCAA Final Four hőse Aari McDonald még keresi a helyét. Cheyenne Parker nem is léphetett pályára a Covid-protokoll miatt. A Dream a második legkevesebb lepattanót átlagolta eddig, így palánk alatt a Fever-nek lehet esélye. Teaira McCowan és Határ Bernadett előtt is mutatkozhat lehetőség. A Dream kemény védekezésre épít. A két meccsükön 15.5 szerzett labdát átlagoltak, ami a legtöbb a ligában. A szerzett pontok átlagát nézve Courtney Williams 16.5, míg Chennedy Carter 13.5 pontot átlagol. Mivel közvetlen riválisokról van szó, ráadásul egy kupameccs és mindkét fél első sikerére hajt, magas hőfokú találkozóra számíthatunk.

A játéknap programja
1:00 Indiana Fever N – Atlanta Dream
1:00 Washington Mystics N – New York Liberty
4:00 Phoenix Mercury – Connecticut Sun
4:30 Las Vegas Aces – Los Angeles Sparks

Hirdetés