Hirdetés
Archivum

Hatay – Carolo és Schio – Villeneuve d’Ascq meccs csütörtökön az Euroligában:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától a Sopron Basket a Fenerbahce-t látja vendégül az Euroliga 10. fordulójának csúcsrangadóján. Ezen a játéknapon még két találkozót rendeznek a legrangosabb európai kupasorozatban. Rövid beharangozó.

A B-csoportban, ahol a Sopron Basket is szerepel, 16 órától a Hatay a Carolo Basket együttesét fogadja. Nagy kérdés, hogy a török együttesre milyen hatással lesz két kulcsjátékosa távozása. Egy biztos, hogy a keddi esti hír nagyon sok mindent megmagyaráz a Hatay idei hullámzó teljesítményével kapcsolatban. Egy ilyen szituáció két irányba is elsülhet. Tovább mélyítheti az egyébként is komolynak tûnõ válságot, de egyben összekovácsolhatja a maradókat. Az viszont nem kérdés, hogy a Carolo Basket elõtt komoly esély nyílt egy idegenbeli bravúrra. A franciák felfelé ívelõ formával a bajnokságban két nagy skalpot gyûjtöttek a Bourges és a Lattes Montpellier legyõzésével. Ha most az Euroligában is tudnának nyerni, nagy lépést tennének az Európa Kupás folytatás elérése felé.

Az A-csoportban 20 óra 30 perctõl a Famila Schio vendége a Villeneuve d’Ascq együttese lesz. A Schio-tól múlt héten Allie Quigley zseniális teljesítményével az USK Praha otthonában extra meccset láthattunk. A keretük valós ereje megmutatkozott és 80-77-es sikert arattak. Ezt a jó formát ugyanakkor nem tudták szinten tartani a hétvégi bajnoki csúcsrangadójukra. A Ragusa ellen a negyedik negyed összeomlásakor (0-18-as sorozatba szaladtak bele) ugyanazt a szétesõ produkciót láthattuk, mint õsszel. Nagy kérdés, hogy melyik arcukat mutatják ezúttal. Szigorúan a nevek, a rutin alapján toronymagas favoritok lennének. A Villeneuve d’Ascq komoly gödörbõl kezd kimászni. Múlt héten sorozatban öt vereség után ismét nyerni tudtak az Euroligában, miután a Castors Braine-t verték jó védekezésre építve. A hétvégén pedig fontos bajnokit nyertek a Nantes Rezé ellen. A két hullámzó gárda csatájának végkimenetele ilyen elõzmények után megjósolhatatlan.

Hirdetés