Hirdetés
Archivum

Hátrányba került a Gyõr:

:

Hirdetés

Nem sikerült elõnyt kiharcolnia a Gyõrnek a nõi kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntõjének elsõ mérkõzésén. A Nantes az elsõ és a negyedik negyed elején mutatott remek játékával legyõzte Tapodi Péter együttesét. A Gyõrnek a második negyedben volt egy jó sorozata, amivel nyerhetett volna, de ezzel nem éltek a hazaiak. A vége 68-70 lett.

Pikáns párharcra került sor az Európa Kupa nyolcaddöntõjében, miután a Gyõr és a Nantes csoportellenfelek voltak az alapszakaszban. A két gárda között tehát pár hónapon belül a harmadik találkozót rendezték, de mivel mindkét oldalon voltak változások a keretekben, így messzemenõ következtetéseket nem lehet levonni a korábbi meccsekbõl. Ezek közül az elsõt, a magyarországit, a Gyõr nyerte 3 ponttal, a franciaországit a Nantes 10-zel.

A tízes jegyében kezdõdött a csütörtöki találkozó is, 2 és fél perc alatt ugyanis 0-10-es elõnyre tett szert a Nantes. Gyorsan összekapta magát a Gyõr, Carson vezetésével sikerült szépíteni és 3 pontra felzárkózni. A játékrész végén viszont ismét a gallok villogtak, Kireta szerzett egymás után 4 pontot, így a kisszünetre 13-18-as állás mellett vonultak a csapatok.

A második negyedben csinált egy 17-0-s futást a Gyõr, amivel 13-22-rõl, 30-22-re módosult az állás. Sokáig úgy nézett ki, hogy ez a lendület nemcsak gyõzelmet, de akár komoly elõnyt is érhet. Nagyon elkapta ekkor a fonalat a hazai csapat, de a korainak bizonyult az öröm. Kireta és Podrug 30-28-ra mentette a Nanates-nak a félidõt.

A harmadik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egyik gárda sem tudott nagy elõnyt kiharcolni magának, így a negyedik etap 46-45-ös gyõri elõnyrõl indult. Sajnos ekkor a franciák ponterõs irányítója, Aubert 4 perc alatt három triplát értékesített, amivel gyakorlatilag eldõlt a mérkõzés sorsa. A Nantes 54 – 61-re lépett el. A gyõriek még futottak az eredmény után és a 10 pontos mínuszról egy jó hajrával végül 68-70-re hozták vissza a meccset.

A franciák ennek ellenére nem lehetnek csalódottak, idegenben szereztek elõnyt. A Gyõr pedig nagy lehetõséget szalasztott el, a 17-0-s futásnál padlón volt az ellenfél, de nem sikerült élni a helyzettel, utána pedig már veszett fejsze nyele volt a történet. A továbbjutás így sem lehetetlen, de idegenben pokoli nehéz lesz.

Eredmény

SEAT LAMI-VÉD GYÕR–NANTES REZÉ 68–70 (13–18, 17–10, 16–17, 22–25)

Hirdetés