Hirdetés
Archivum

Hawkins extraklasszisával magabiztos soproni siker:

:

Hirdetés

A Somorja ellen folytatta szereplését a Közép Európai Ligában a Sopron. Igor Polenek együttese 95-78-as gyõzelmet aratott.

Több szempontból sem várt egyszerû mérkõzés a Sopronra. A magyar bajnok vasárnap egy sok hibával tarkított mérkõzésen szenvedett vereséget a DVTK-tól, miközben az a szlovák csapat érkezett vendégségbe mely õsszel váratlanul nagy különbséggel gyõzte le Fegyverneky Zsófiékat. A soproni keretben vasárnaphoz képest változás volt, hogy ezúttal Kelly Faris kapott lehetõséget, míg a kimaradó légiós a bokasérüléssel bajlódó Dragana Stankovic volt. A gyomorfertõzésébõl felépülve Licskai Zsófia is pályára léphetett.

Kelly Faris szerezte az elsõ pontokat és Ciglar triplája után az elsõ negyed felénél 9-7-re vezetett a Sopron. Ezt követõen azonban 6 somorjai pontra nem érkezett válasz, amivel a vendégek kerültek elõnybe. Ezt pedig a negyed végéig megõrizték. 10 perc után 21-19-re vezetett a Somorja. Az elsõ szakaszban a soproni csapatból Iva Ciglar volt a fõszereplõ, aki 10 pontot szerzett.

A második negyedet 7-0-val indította a magyar csapat és Hawkins triplája után 26-21 állt az eredményjelzõn. Ebben a periódusban remekül mûködött a soproni támadójáték. Érezték is a somorjaiak, hogy változtatni kell. Ezt egy zónával tették meg. A két csapat õszi mérkõzésén elképesztõ dobóformáét mutató Vynuchalova ezúttal is megvillant 13 perc játék után már a 14. pontját jegyezte. Sujova büntetõjével pedig egyenlített a Somorja, sõt Jaeschke találata után vezettek.

32-30 után azonban egy 10-0-s szériával válaszolt a magyar bajnok. Ebbõl Hawkins, Fegyverneky és egy triplával Licskai vette ki a részét. Az ekkor megszerzett elõny a félidõig megmaradt. A 49-42-es állást hozó nagyszünetben Hawkins már 23 pontnál tartott és a Sopron azt is elbírta, hogy Ciglar a jó kezdés után a második szakaszban nem talált be.

Nagy kérdés volt, hogy a harmadik negyed elején milyen irányt vesz a találkozó. Kedvezõ irányt vett. Ciglar értékékesített egy triplát és ezzel 54-44-nél megint 10 volt közte. Az elsõ félidõben egy-egy ilyen jó periódus után mindig jött a somorjai felzárkózás. Ezúttal azonban ez elmaradt. Nem véletlen, hogy a harmadik negyed közepén 61-47-nél a vendégek idõkérése miatt állt a játék.

Már a harmadik negyedben megszerezte a 30. pontját Tianna Hawkins és egyre stabilabban 10 pont felett állandósult a differencia. A negyedik negyedben a 20 pontot is elérte a különbség és végül magabiztos gyõzelmet aratott Igor Polenek együttese. Eredményes támadójátékkal és egy klasszis egyéni teljesítménnyel feledtette a soproni csapat a vasárnapi vereséget. Az Euroliga folytatásáig még egy zágrábi vendégjáték vár a magyar bajnokra.

Eredmény

UNIQA Euroleasing Sopron – ©BK ©amorín 95-78 (19:21, 30:21, 23:18, 23:18)

Hirdetés