Hirdetés
Európa

Hazaérkezett az olimpiáról a szerb válogatott:

:

Fotó: KSS / Nebojsa Parausic

Hirdetés

Kedden visszaérkezett a tokiói olimpiáról Belgrádba az Európa-bajnok, olimpiai negyedik helyezett szerb válogatott. A csapat a repülőtérről a szerb szövetség központjába utazott, ahol Predrag Danilović elnök fogadta a küldöttséget.

A sportvezető megköszönte a válogatott egész nyáron át tartó munkáját. Ahogy fogalmazott: “több, mint büszkének kell lenniük a játékosoknak az elért eredményekre”. Sonja Vasic és Jelena Brooks nemzeti csapattól történő visszavonulására is kitért Predrag Danilović, de hangsúlyozta: ez a sajtóesemény most nem a végleges búcsú, arra mindenképpen szeretne találni egy méltó alkalmat a szövetség.

Fotó: KSS / Nebojsa Parausic

A szövetség elnöke után a válogatott csapatkapitánya Jelene Brooks vette át a szót.

Szeretném megragadni ezt az alkalmat az egész csapat és a saját nevemben is, hogy köszönetet mondjak mindenkinek, mind a lányoknak, akik itt vannak és azoknak is, akik most nem lehetnek itt, mindenért, amit adtatok nekünk, és hogy mindig velünk voltatok. Ez jelentette a legnagyobb támogatást. Természetesen sajnáljuk ezt az olimpiai bronzérmet … Visszatekintve az elmúlt évek eredményeire, büszkék lehetünk mindenre, amit elértünk. Külön köszönet a szerb szövetségnek, amely a legjobb feltételeket biztosította számunkra a felkészüléshez , edzéshez, utazáshoz … Még egyszer köszönök mindent. Nagy öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy a hazánkat képviselhettem.

– mondta Jelena Brooks, aki klubszinten természetesen folytatja szereplését a Sopron Basket csapatánál. Jövő héten érkezik hazánkba és kapcsolódik be a magyar bajnok munkájába.

Hirdetés