Hirdetés
USA

Hazai debütálás előtt Juhász Dorkáék:

:

Hirdetés

Vasárnap este debütál hazai pályán az Ohio State. Juhász Dorkáék az Ohio csapatát látják vendégül.

Jól indult a szezon az Ohio State számára. A Valparaíso ellen 89-38-as sikert arattak és hosszabbítás után a Cincinnati gárdáját is sikerült legyőzni. Az első találkozón 20 perc alatt 16 pontot és 4 lepattanót jegyzett Juhász Dorka, a másodikon 31 percet töltött a pályán és 12 pont, illetve 9 lepattanó került a statisztikai lapjára.

Juhász Dorka mellett Janai Crooms teljesítményét érdemes kiemelni, aki a Cincinnati elleni hosszabbítás során 10 pontot és 12 lepattanót ért el. Pályafutása első dupla-duplája volt. Mindössze második meccsét játszotta Braxtin Miller, akinek az átigazolásához a közelmúltban járultak hozzá az illetékesek. A 18 pontja azt mutatja, hogy támadásban javítja a variációs lehetőségeket. A támadójátékra egyébként sem lehet panasz. Csapatszinten 83.5 pontot átlagolt a két meccsén az Ohio State és tette mindezt 50% feletti mezőnymutatóval.

Az Ohio idén 2 győzelemmel és 1 vereséggel rendelkezik. A Syracuse elleni szezonnyitón még alulmaradtak, de utána az American és a Marshall csapatát verték. A játékosuk Erica Johnson ráadásul történelmet írt, amikor 24 ponttal, 13 lepattanóval és 11 gólpasszal tripla-duplát ért el az American ellen. A szakmai program történetének első játékosa lett, akinek ez a bravúr tétmeccsen sikerült. Bár a két intézmény kampusza között mindössze 130 km a távolság, de eddig összesen 21 alkalommal találkoztak. Minden összecsapást az Ohio State nyert, igaz 2004 óta nem mérkőztek a felek. Az Ohio életében nem játszik annyira kiemelt szerepet a női kosárlabda, a Mid-American Konferenciában középcsapatnak számítanak.

Hirdetés