Hirdetés
Magyarország

Hazai Euroliga mérkőzés előtt a KSC Szekszárd – Studer Ágnes nyilatkozata:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap az Atomerőmű KSC Szekszárdnak egy végletekig kiélezett mérkőzésen 70-69-re sikerült győznie a DVTK csapata ellen. A találkozón Nikolina Milics fáradásos lábközépcsont törés miatt nem játszhatott, aminek várható gyógyulási ideje négy-hat hét, tehát a szekszárdiak légiósa következőnek sem tud majd pályára lépni.

A folytatásban, december 1-én szerdán a TTT Riga együttese látogat majd Szekszárdra. A lett ellenfél eddigi négy veresége mellett két győzelmet szerzett az Euroligában, mellyel a Szekszárd csoportjának ötödik helyét foglalja el. Hazájuk bajnokságában – Zseljko Djokics csapatához hasonlóan – hibátlan mérleggel büszkélkedhetnek, melyből le lehet vonni a következtetést, hogy egy kiélezett találkozóra számíthatunk.

A szekszárdiak által indított ELŐ/JÁTÉK című műsorban ezúttal Studer Ágnes szólalt meg, akit előszőr a Miskolc elleni győzelmükről kérdeztek.

“Ez a hullámvölgy valamilyen szinten annak is köszönhető, hogy – a válogatott szünet előtt egy jó sorozatunk volt – szétvált a csapat, illetve át is alakult a keret. Új játékos érkezett hozzánk, nem volt sok időnk együtt készülni a folytatásra. Ekkor jött még pluszban az a bizonyos salamancai 40 pontos vereség is, ami szintén nem tett nekünk jót, azután mindenkibe kellett egy kis plusz lelket önteni. Ezt a fajta zavarodottságot érzékeltem a Miskolc elleni mérkőzésen is. Még kerestük a helyünket, a helyes passzokat. Kapkodtunk, amiből eladott labdáink voltak, illetve ugyanezt éreztem a dobásainknál is. Görcsösen és kapkodva dobtuk rá a labdákat a gyűrűre.

Annak viszont nagyon örülök, hogy egy ilyen meccset meg tudtunk nyerni. Nem sok szoros meccsünk volt eddig idén, és az, hogy ezt sikerült győzelemmel zárni mutatja, hogy bennünk van ez a győztes karakter.” – értékelte a Diósgyőr elleni mérkőzés a szekszárdiak klasszisa, majd folytatta gondolatmenetét csapattársa, Nikolina Milic hirtelen jött kieséséről.

Fotó: FIBA.Basketball

“Nina kiesése számunkra egy nagyon-nagy veszteség ugyanis mindenki tudja, hogy center poszton nem vagyunk túl sokan. Most nagy szerepet fog játszani, hogy a többi belső posztos játékosunk hogyan is tudja majd őt helyettesíteni, illetve ránk bedobókra is nagyobb szerep fog hárulni. Nina meccsről-meccsre stabilan hozza a 20 körüli pontokat, azzal, hogy ő most kiesett, nekünk kell ezt a hiányosságot pótolni. Itt az idő, hogy összeálljon a csapat ebben a kényszerhelyzetben.

Védekezésben is más lesz a helyzet, többször leszünk a pályán alacsony szerkezetben. Ki kell tapasztalnunk, hogy az az öt ember, akik éppen a pályán lesz, hogyan tudja egymást maximálisan segíteni. Az elmúlt időszakban sajnos a védekezésünkkel is voltak gondok, de nem szabad megállnunk egy pillanatra sem, menni kell tovább és ki kell javítanunk a hibáinkat.”

Studer Ágnes végül a TTT Riga elleni meccsükre is kitért.

“Bízom abban, hogy tudunk javulni és fejlődni. A Riga ellen hazai pályán úgy gondolom, hogy van esélyünk. Igaz, van már két győzelmük, de mégis azt gondolom, hogy ha az Euroligában valahol erősek vagyunk, akkor az a hazai pálya. Már a Diósgyőr ellen is voltak változtatások – akár a zenekarral, vagy akár a táncos lányokkal – és remélem, hogy a lettek ellen is legalább ilyen jó lesz a hangulat, és minél többen fognak kilátogatni a mérkőzésre.

Mindent meg fogunk tenni, hogy meglegyen az első győzelmünk. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de szerintem mindenki nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy nagyon akarjuk ezt a győzelmet.”

A szekszárdiak válogatott irányítójával készített interjú, illetve a csapat hivatalos beharangozója ITT tekinthető meg.

Hirdetés