Hirdetés
3x3

Hazai győzelem az ulánbátori FIBA 3×3 Women’s Series versenyt:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A napokban Ulánbátorban, Mongólia fővárosában folytatódott a FIBA 3×3 Women’s Series. A nyolccsapatos seregszemlét a házigazda Mongólia válogatottja nyerte.

A nyolc résztvevőt két négyes csoportba osztották és a csoportok első helyezettjei automatikusan a négy közé jutottak, míg a másodikak és harmadikak keresztbe játszottak a negyeddöntőben.

A tornagyőztes Mongólia az A-csoportban Ukrajna mögött második lett és Thaifölddel vívott negyeddöntőt, akiket 21-13-ra vertek. Az elődöntőben Kína U24-es válogatottja volt a riválisuk. Itt nagy csatában 15-14-re nyertek. A másik ágon Ukrajna menetelt el a döntőig, ők az elődöntőben Ausztriát 21-6-ra ütötték ki.

A finálé kiélezett küzdelmet hozott. Végül Ariuntsetseg Bat-Erdene, Narangoo Erdenebayan, Bulbul Murat és Khulan Onolbaatar négyese 18-17-es sikert aratott.

Fotó: FIBA.Basketball

A torna MVP-je Khulan Onolbaatar lett.

A FIBA 3×3 Women’s Series június 14-én és 15-én folytatódik Franciaországban, Clermont-Ferrand városában. Ezen a seregszemlén 12 csapat vesz részt és ismét szurkolhatunk magyar lányoknak is.

A torna végeredménye

1. Mongólia
2. Ukrajna
3. Ausztria
4. Kína U24
5. Thaiföld
6. Fülöp-szigetek
7. Ausztria U23
8. Mongólia U23

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés