Hirdetés
Magyarország

Hazai közönség előtt nyerne az NKA Universitas PEAC – Csirke Ferenc gondolatai:

:

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Szerdán 19 órai kezdettel a török Nesibe Aydin ellen lép pályára az Európa Kupa Play-offjának első körében az NKA Universitas PEAC, ahol a legjobb 16 közé jutás két mérkőzésen, oda-visszavágós párharc során dől el.

A pécsi együttes utoljára a csoportkör utolsó mérkőzésén, december 1-jén találkozott Ankarában, és már az odautazás sem ment rendben. A pécsi gárda kedden késő este érkezett meg a török fővárosba, majd a másnapi – magyar idő szerint kora délutáni összecsapáson – sima, 96-62 arányú hazai sikert aratott a török csapat, tehát van miért visszavágni a Nesibe Aydinnak. Az NKA Universitas PEAC játékosai nagyon készülnek az összecsapásra, hiszen egyszer már sikerült is őket legyőzni, CSirke Ferenc tanítványai október 27-én 78-66-ra verték a török együttest.

A Nesibe Aydin a bajnokságban egészen december 4-ig makulátlan mérleggel bírt, azóta már két vereséget is begyűjtöttek a török pontvadászatban. Idegenben az Euroligás Galatasaray ellen maradt alul 67-49-re, majd a Bursa otthonában 84-71-re. A pécsiek szerdai ellenfele győzelemből érkezik, az Európa Kupa rájátszásában szintén érdekelt Mersin ellen nyertek 84-76-ra Ankarában. Érdekesség még, hogy az ankarai mérkőzésen a Pécset alaposan megszóró – 26/21 pontig jutó és tízből hét triplát bevágó – Snytsina a két utolsó bajnokin nem lépett pályára. Klubja honlapja egy ujjsérüléséről számolt be még december 6-án.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Az NKA Universitas PEAC szerdai mérkőzésen a pécsi klub nagyon számít szurkolóikra is, akiket Karácsony közeledtével ingyenes belépéssel ajándékoztak meg az elkövetkezendő két hazai mérkőzésre. A pécsi csapat vezetőedzője, Csirke Ferenc abban bízik, hogy hazai pályán, a közönségük segítségével meg tudják nyerni ezt az első, törökök elleni találkozót:

Két dologra számítok a szerdai meccsünk kapcsán, az egyik az, hogy sokan kilátogatnak a sportcsarnokba, én azt gondolom az eddigi teljesítményünkkel rászolgáltunk erre. A másik pedig az, hogy győzünk, nagyon meg szeretnénk nyerni ezt a mérkőzést. Nem számolgatunk, hogy mennyivel, hazai közönség előtt, hazai pályán nyerni szeretnénk.

– felelte a pécsiek vezetőedzője, arra a kérdésre, hogy mire számít szerdán.

A pécsi klub hivatalos honlapjának információi szerint Sarok Nikolettel még mindig nem tud számolni az együttes, hiszen a gipsz kedd reggel került le sérült karjáról – így játékára még várni kell. A fiatalok közül Laczkó Sára bokasérüléséből gyógyult fel, azonban a hétfő esti edzésen Kötő Luca – aki a vasárnapi amatőr NB I.-es mérkőzésen a mezőny legjobbjaként 16 pontig a jutott -szintén bokasérülést szenvedett , így rá is kihagyás vár.

Az NKA Universitas PEAC – Nesibe Aydin mérkőzés 19 órakor kezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnokban, a belépés pedig ingyenes. Azonban fontos információ, hogy a hatályos járványügyi rendelkezések továbbra is érvényesek, azaz a védettségi igazolvány – vagy bármely, az oltottságot igazoló dokumentum, applikáció – illetve személyi igazolvány szükséges a belépéshez. A Lauber Dezső Sportcsarnok területén maszk viselése pedig kötelező.

Forrás: peacpecs.hu

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés