Hirdetés
Magyarország

Hazai pályán a bajnoki döntőben a Szekszárd:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szerdán 18 órától a bajnoki döntő párharc második felvonásán az Atomerőmű KSC Szekszárd látja vendégül a Sopron Basket csapatát. Horváth Zsófiát, a szekszárdiak másodedzőjét kérdeztük az első találkozó tapasztalatairól és a várakozásairól.

Április 20., szerda
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket
Szekszárd Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Praksch Péter Árpád, Makrai Márton (Hartyáni Zsolt)

Szombaton a bajnoki döntő első mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd 73-71-re alulmaradt Sopronban. A legszorosabb idei mérkőzését vívta a szekszárdi együttes a bajnoki címvédővel. Végig nyílt volt a győztes kiléte.

„Nagyon büszke vagyok a lányokra! Tudom, hogy sokszor mondtam már ilyen meccs-előzetesekben, de most is ez az első gondolatom. Talán még magunkat is megleptük ezzel a szoros meccsel. Bár természetesen a játékosok és a stábtagok egytől egyig bíztak benne, hogy képesek lehetünk ilyen teljesítményre. Ettől függetlenül a friss Euroliga-győztes birodalmába látogattunk és ott tudtunk így teljesíteni. Van mit javítani, mert vereséget szenvedtünk és mi mindig a maximumra törekszünk. Összességében viszont jó csapatteljesítményt nyújtottunk, voltak nagyon szép egyéni teljesítmények is. Feljebb tehát mindig lehet lépni, de hoztuk egy döntő párharc első meccsén elvárhatót vagy még annál egy kicsivel többet is.” – tekintett vissza az első mérkőzésre Horváth Zsófia.

Kulcsfontosságú volt a Szekszárd számára, hogy végig hittek a játékosok a sikerben.

„Jó felfogásban mentünk ki.” – mondta felvetésünkre Horváth Zsófia. „A megbeszéltekből sok mindent meg tudtunk valósítani. Talán sikerült megtalálni olyan fogásokat is a Sopronon, amiket eddig idén nem és igen, ott van a hit is, amit mondtál. Elhitte a csapat, hogy képes megcsinálni. Ennek köszönhetően megjött a mérkőzés alatt a játékosok önbizalma és ez hozza magával a ritmust. Itt minden egymásra épül. Mindenki egy célért küzdött. Jó volt nézni a csapatot, de mondom még egyszer, hibák voltak a játékban. Vereséget szenvedtünk és nem ez a csúcs, de közel voltunk ahhoz, hogy csoda legyen Sopronban.” – hangsúlyozta a szekszárdiak másodedzője.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Az Atomerőmű KSC Szekszárd Sara Krnjic és Gereben Lívia nélkül tartotta a lépést Sopronban. Az 56 mezőnykísérletéből 26-ot értékesített, közte a 16 triplakísérletéből 8-at. Ezekből egymaga Miklós Melinda ötöt vállalt. Végül Nikolina Milic 22, Miklós Melinda 17, Studer Ági 14 és Cyesha Goree 12 ponttal zárt. Negyedszer vív bajnoki döntőt és a Sopronnal a szekszárdi együttes, de először úgy, hogy a teljes szezont az Euroligában teljesítette előtte. A megszerzett tapasztalatokat tudta kamatoztatni a csapat.

„Egy Euroliga-győztest jó csapatteljesítmény és extra egyénik nélkül nem lehet megszorongatni. Két alapemberünk hiányában tettük ezt és valóban nem arról beszélgetünk most, hogy 20-25 percen át bírtuk, hanem végéig volt győzelmi esély. Nem szeretnék mindenkit név szerint kiemelni: Miklós Melindának, Mányoky Rékának, de még a csapatunk legnagyobb alapemberének Studer Áginak is hatalmas lehetőséget jelentett az Euroliga-szereplés. Általánosságban is nagyon örülök annak, hogy magyar játékosokkal tudtunk versenyképesek lenni. A harmadik negyed elején a két center mellett Linda, Réka, Ági hármas volt fent a pályán és ezek örömteli dolgok. Fontos visszajelzései az elvégzett munkának.” – fogalmazott Horváth Zsófia.

A megkerülhetetlen kérdés, hogy a két mérkőzés között mire helyezi a hangsúlyt a szakmai stáb.

„Minden olyan dologra, ami javítható, fel kell hívni a figyelmet. Ez egy bajnoki döntő, ahol két kemény csapat csap össze. Ilyennek kell lennie egy döntőnek és ebben talán nekünk kell még feljebb lépni egy szinttel. Ezek kis nüánszok, hogy például közelebb menni védekezésben, mindig jó helyre álljon a játékos, ha segíteni kell vagy a labdán mindig legyen nyomás és még sorolhatnám. Alapvetően a taktikai oldalt jól csináltuk, de ezek azok, amit a Sopron még magasabb szinten csinál, mint mi és ezt nekünk is tudni kell tovább tolni. Ezen felül, ami a második félidőben már nem volt annyira jellemző, de az elsőben igen, hogy sok támadólepattanót engedélyeztünk, sok eladott labdánk volt és ezekből gyorsindításos pontokat kaptunk, ami hatalmas fegyver a Sopronnak. Amint nem volt eladott labdánk, nem jöttek a gyorsindítások. Ilyen szintű csapat ellen ezek a kis pontatlanságok is gyilkos dolgok.” – fogalmazott a szekszárdiak másodedzője, aki az önbizalmat külön is kiemelte.

„Továbbra is nagyon fontos a hit. Bizonyítottunk, ott voltunk és most már látjuk, hogy képesek vagyunk rá. Azt érzem, hogy így fogják fel a játékosok is. Önmagunkat legyőztük, olyan értelemben, hogy nem ijedtünk meg a Soprontól. Innen kell továbblépni hazai pályán a fantasztikus szurkolóink előtt, akik a PEAC ellen is rengeteget segítettek legutóbb.” – összegzett Horváth Zsófia.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés