Hirdetés
Magyarország

Hazai pályán a rájátszásban a TFSE-MTK – a Győr érkezik a negyeddöntő második meccsére:

:

Hirdetés

Pénteken immár a második mérkőzéseket rendezik a bajnoki negyeddöntő párharcokban. 19 órától a TFSE-MTK a SERCO UNI-Győrt fogadja. Az első találkozón 10 pontos győri siker született, így a hazaiak a párharc életben tartásáért lépnek pályára. Magyar Biankát, a TFSE-MTK vezetőedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Március 31., péntek
19:00 TFSE-MTK – SERCO UNI Győr
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Goda László, Pozsonyi László, dr. Németh Patrik (Bognár Tibor)

A párharc első mérkőzésén egy éles, pontgazdag küzdelemben a Győr 103-93-ra múlta felül a TFSE-MTK együttesét.

„Nagyon fontos meccsen tudtunk 93 pontot szerezni Győrben. Hatékonyan és jól támadtunk, gyors támadásvezetések jellemeztek minket. Megmutattuk, hogy komolyan érkeztünk a rájátszásba, nem adjuk és nem is fogjuk magunkat könnyen adni egyetlen mérkőzésen sem.” – hangsúlyozta visszatekintése alkalmával Magyar Bianka. „A nézőknek egy szórakoztató meccs volt, de nekünk alaposan ki kell elemezni. Jól védekező csapat vagyunk, utoljára az első A-csoportos évünkben kaptunk 100 pont felett tétmérkőzésen. A párharcban ez nem ismétlődhet meg! Attól függetlenül, hogy a Győr kiváló támadóerővel rendelkező csapat, javulnunk kell védekezésben.”

A TFSE-MTK az elmúlt időszakban kiemelkedő formát mutat támadásban. A győri találkozón öten jutottak 10 pont fölé. Csapatszinten a 75 mezőnykísérletéből 37-et értékesített a TFSE-MTK, ami közel 50%-os mutató. Maradva a statisztikánál, a Győr Beatrice Mompremier hiányában is 35-28-ra megnyerte a lepattanócsatát. A legeredményesebbjük 24 ponttal és 6 lepattanóval Peyton Williams volt. A 193 cm magas amerikai játékos szerzett pontokban egyéni szezoncsúcsot állított fel. A győri padról 29 pont jött (a TFSE-nél 22) és ebből 16-ot Ruff-Nagy Dóra szerzett, amivel kulcspillanatokban adott új impulzusokat csapatának.

„Ez volt sorozatban a harmadik mérkőzésünk, amikor 90 pont felett dobtunk. Korábban az jellemzett minket, hogy erősen védekezünk és a támadórendszerünk akadozik. Az alapszakasz végére jól megtalálták egymást a játékosok. Nem azt tapasztaltuk, hogy egy-két ember dominál, hanem akik pályára léptek, mindenki hozzá tudott tenni támadásban. Ezt a folytatásban is szeretnénk tartani, de akkor lesz lehetőségünk előrébb lépni pénteken, ha változtatunk a védekezésen. Peyton Williams húzóember lett a győri csapatban és ennek nem örülök. Tudat alatt belekényelmesedtünk Beatrice Mompremier hiányába. Igaz, felhívtuk arra a figyelmet, hogy nem léphet elő Williams, de nem sikerült megoldani a védését. A győri mezőnyjátékosok erejével szintén tisztában voltunk. Ki kell emelni Ruff-Nagy Dórát, aki a padról kiválóan szállt be. Arra is felhívtuk a játékosok figyelmét, hogy amikor pályára lép, a Győr új lendületet fog kapni, de az ő védését sem tudtuk megoldani. Mindenképpen ki kell elemezni az első mérkőzés tapasztalatait.” – mondta Magyar Bianka.

Fotó: Nagy Gábor

A TFSE-MTK színeiben Dúl Panka 24 ponttal, 4 lepattanóval és 4 gólpasszal zárt. A teljesítmény-indexe (VAL) 32-es lett, ami a legjobb magyar mutató a keddi játéknapról. Panka lapunknak részletesen is nyilatkozott az elmúlt időszakról. Teljesítményét edzője is méltatta.

„Nem egy alapszakasz találkozón vagy bármilyen tét nélküli szituációban, hanem nagyon fontos rájátszás mérkőzésen született ez a teljesítmény. Ezt jól mutatja az is, hogy ellenfelünknek is végig tűzbe kellett tartania a legjobbjait a találkozó során. Panka teljesítményére külön büszke vagyok olyan szempontból is, hogy a győzelmek mellett a klubunknál cél a magyar játékosoknak lehetőséget biztosítani és esélyt adni a fejlődésre, amivel Panka és minden magyar játékosunk szépen él.” – hangsúlyozta a TFSE-MTK vezetőedzője, aki bizakodva tekintett előre a pénteki folytatásra.

„Elmondtam az első mérkőzés után is, hogy kiváló csapat a Győr, tiszteljük ellenfelünket, de nem szeretnénk magunkat könnyen adni. Kedden büszkén hagytuk el a győri csarnokot, mert megpróbáltunk mindent. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek a párharcban, de a célunk fejlődni és egy jó meccset játszani pénteken. Nagyon köszönjük szurkolóinknak, hogy idegenbe is elkísértek minket. Ez a teljesítmény nekik is köszönhető, fantasztikus hangulatot teremtettek és óriási erőt adtak a lányoknak. Mindenkit várunk pénteken a Városmajorba, töltsük meg a lelátókat. Ezúttal is számítunk szurkolóink segítségére!” – összegzett Magyar Bianka.

A mérkőzés FACEBOOK ESEMÉNYE

Hirdetés