Hirdetés
Magyarország

Hazai pályán folytatja a Sopron Basket az Euroligát – Laczka Miklóst kérdeztük:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Október 6-án rajtolt az Euroliga szezon. Nemzetközi porondon a Sopron Basket csapata azóta két mérkőzésen is pályára lépett. Előszőr a spanyol Spar Girona otthonában kezdte győzelemmel a magyar bajnoki címvédő, majd a lengyel Arka Gdynia ellen is győzedelmeskedtek. A harmadik forduló során ezúttal az olasz kupagyőztes Beretta Familia Schio látogat majd el a soproniakhoz.

Október 21., csütörtök
18:00 Sopron Basket – Familia Schio
Sopron, NOVOMATIC Aréna

A mérkőzés előtt Laczka Miklóst – a Sopron Basket másodedzőjét – kértük fel, hogy mondjon pár gondolatot:

“A Schio egy nagyon erős csapat, akik jól kezdték az évet. Selejtezniük kellett és a Valencia BC-t, illetve a Tango Bourges-t is meg tudták verni. Az utolsó Euroligás meccsükön most kikaptak a Spar Girona ellen, de ezzel együtt egy nagyon domináns együttesről van szó, sok rutinos, minőségi játékossal. Rengetegen ezek közül saját válogatottjukban is alapemberek, – mint például Giorgia Sottana, Kitija Laksa, Kim Mestdagh, vagy Sandrine Gruda – akik egy mérkőzés folyamán bármikor húzóemberek tudnak lenni.” – vezette fel a Sopron Basket olasz ellenfelét a szakember. 

“Számunkra a felkészülés ugyanolyan ritmusban alakult, mint eddig, mindennel úgy haladtunk, mint a kezdeti időszakban, az első két találkozó előtt. Nem szerettünk volna változtatni nagyobb dolgokat, márcsak azért sem, mert eddig ezek jól működtek.

Ahogy azt említettem, egy nagyon erős csapat ellen fogunk csütörtökön játszani. Ettől függetlenül igyekeztünk a játékukban megtalálni azokat az alapelemek, amelyek rájuk jellemzőek, és ezekből próbáltunk meg felkészülni. Támadásban is védekezésben is egy eléggé széles repertoárral dolgoznak, illetve az a legnehezebb, hogy jó néhányan nagyon komoly játékerőt képviselnek. Nekünk erre kellett felkészülni. Nem lesz egyszerű dolgunk, de mindent meg fogunk tenni egy újabb győzelem érdekében.”

Hirdetés