Hirdetés
Magyarország

Hazai pályán folytatja Európa Kupában szereplését a Ludovika-FCSM Csata:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Csütörtök 20 óra 30 perctől a Ludovika-FCSM Csata az Orman Genclik csapatát fogadja az Európa Kupa 5. fordulójában. A klub videós összeállításában Tursics Krisztián vezetőedző, illetve Hegedűs Janka nyilatkozott az elmúlt időszakról és a török csapat elleni várakozásairól.

A Ludovika-FCSM Csata vezetőedzőjét és játékosát többek között a budapesti rangadóról, a TFSE-MTK elleni találkozóról is kérdezték.

“Persze ezek csak kifogások, de van két játékosunk, akik sérültek, és ők nagyon fontos részét képzik a csapatnak. Emellett pedig a dobásaink sem úgy sikerültek, ahogy azt szerettük volna.” – értékelt Hegedűs Janka, majd Tursics Krisztián vette át a szót.

“A soron következő éjszaka azért kicsit álmatlan volt. Nyílván ilyenkor minden edző próbálja magában lejátszani, újrajátszani a mérkőzést, mit lehetett volna másképp csinálni. Nem kevés hibánk volt, amit pedig a Janka említett csak egy szegmense volt a szituációnknak. Abból is ki lehet indulni, hogy három játékosunk nem tudott pályára lépni, viszont ennél sokkal lényegesebb dolgokat is ki kell emelni, illetve látni. Ha a védekezésünket vesszük alapul, sztárt csináltunk két olyan játékosukból, akik eddig nem domináltak a bajnokságban. Hatalmas védekezésbeli problémáink voltak, emellett pedig a támadásunk is hagyott kivetnivalót. Az egyik legjobb százalékkal dobó csapat vagyunk a Magyar Bajnokságban, ami a TF ellen sajnos nem mutatkozott, a százalékaink pedig minimálisra redukálódtak le. Ennek a két dolognak a kombinációja lett végül a vereségünk okozója.

Ezzel együtt én azt gondolom, hogy száz helyen tudtuk volna megnyerni ezt a mérkőzést – ami sajnos nem sikerült – de ezeket látnunk kell, illetve elemeznünk. Mindenesetre nem feltétlenül gondolom azt, hogy az elsődleges problémánk a hiányzóink mennyisége volt.” – zárta le értékelésének gondolatmenetét Tursics Krisztián. 

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A csütörtöki Európa Kupa forduló során – az Orman Genclik csapata ellen – attitűdben, illetve koncentrációban szeretne előrelépni a Csata együttese.

“A dobószázalékunkon mindenképpen javítani szeretnénk. Emellett én azt gondolom, hogyha a kisebb hibáinkat is kijavítjuk, akkor jó helyzetben leszünk. Nagy figyelmet kell fordítanunk a kizárásokra is, hiszen az ellenfél csapatában játszik egy két méter közeli játékos, aki komoly fejfájásokat okozhat majd nekünk.” – került a szó ismét Hegedűs Jankához, akit vezetőedzője váltott fel.

“Az előző kérdéskörben felsoroltam legalább öt dolgot, amiket három napunk volt kijavítani. Az agresszivitás hiánya is bőven megmutatkozott a TF ellen, amin szintén dolgoznunk kell, ha nyerni szeretnénk a török együttes ellen. Ez természetesen összefüggésben van mind a védekezésünkkel, mind pedig a támadásainkkal. Az MTK ellen úgy mondanám, hogy lecsorgott a mérkőzés, és ha az Ormanspor ellen is így fogunk játszani, akkor nagy vereség lesz a vége.

Jobb lesz, ha már most észbe kapunk és ezeken a dolgokon változtatunk. Ez egy nagyon egyértelmű szegmens, ha ezekben előrelépünk, és ezt mutatja a tendencia, akkor bárki ellen képesek vagyunk jó meccset játszani, sőt, akár nyerni is. Ez ugyanannyira könnyű, mint az ellenkező esetben bárkitől kikapni. Ha a csütörtöki találkozón a török együttes ellen meg lesz a megfelelő attitűd, akkor akár meglepetést is okozhatunk, de ehhez nyílván fókuszáltnak kell lenni.” – fogalmazott Tursics Krisztián.

Az edző-játékos páros a továbbjutás esélyeit is latolgatta:

“Minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy nyerni szeretnénk, ez az akarat pedig hazai pályán még erősebb, hiszen a legjobb formánkat szeretnénk mutatni a szurkolóinknak. Jelenleg nehéz helyzetben vagyunk, főleg ha azt vesszük alapul, hogy a TF ellen összesen volt 5 értékelhető percünk. Ezt szeretnénk megfordítani a törökök ellen, hogy 35 percen keresztül tudjunk koncentrálni, és ha lesz kihagyás koncentrációban, akkor az is csak 5 percig tartson.

Egy biztos, egyik meccs sem megnyerhetetlen, ha továbbiakban sikerül magunkat összeszedni, akkor bármi lehetséges.” – Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata).

“Nagyon sok mérkőzésünk van, mind a magyar bajnokságban, mind pedig az Európa Kupában – így nagyon előre sosem gondolkodunk – megpróbálunk mindig a soron következő feladatra koncentrálni.” – Hegedűs Janka (Ludovika-FCSM Csata).

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés