Hirdetés
Magyarország

Hazai pályán indítja az új évet a Ludovika-FCSM Csata:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Vasárnap 18:30-tól a Ludovika-FCSM Csatához a Vasas Akadémia látogat a magyar bajnokság következő fordulója során. A klub videós riportjában Tursics Krisztián vezetőedző várakozásairól, illetve játékosa, Strausz Edina az elsőosztályban megszerzett, eddigi tapasztalatairól beszélt.

A két ünnep közötti fordulóban szerda este a Csata egy viszonylag küzdős mérkőzésen aratott győzelmet Pécsett a tabella sereghajtója, a PINKK Pécsi 424 csapata ellen. A pécsiek bár végig a sarkukban voltak, a végén mégis a fővárosiaké lett a siker, és 77-83-as eredmény született a találkozó végére.

“Előszőr is boldog új esztendőt és sikerekben gazdag új évet szeretnék kívánni mindenkinek! Ahogy azt a mérkőzés után is lenyilatkoztam, egyetlen pozitívumot tudok mondani a PINKK elleni meccsről, hogy megszereztük a két pontot. Ha a többit kellene részletezni, akkor reggelig is itt ülnénk.

A Vasas Akadémia csapata ellen évek óta megy a rivalizálás, mindkét fél részéről voltak meglepetések, de az eddigi összecsapásokból mi jöttünk ki győztesként. Egy kiegyensúlyozott csapatról van szó, akik elsősorban fiatalok és magyarokra alapoznak, egy rendszert próbálnak meg követni – úgy gondolom, hogy nagyon jól. Agresszív és jól védekező kosárlabdát játszanak, ebből építkeznek, úgyhogy egy nagyon veszélyes csapatról van szó. Számtalan meglepetést okoztak a tavalyi, tavaly előtti, vagy akár a idei bajnokságban is, amiből kifolyólag egy nehéz mérkőzésre számítok.” – tekintett előre a budapesti szakember csapata, Vasas Akadémia elleni találkozójára, majd azzal folytatta gondolatmenetét, hogy vajon melyik együttesnek jobb a jelenlegi állapota itt, az ünnepek után.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

“Holnap fog csak igazán kiderülni, hogy melyik együttes van jobb, kiegyensúlyozottabb állapotban. Mind a két csapat pályára lépett a két ünnep között, azonban a mi, PINKK elleni mérkőzésünk során közel sem voltunk száz százalékos állapotban, és ez meg is látszódott. Azonban nem ezt kell alapul vennünk, hanem a felkészülést, amit a Vasas elleni találkozóra fordítottunk.

Azt gondolom, hogy szűk és kevés időnk volt, viszont amit lehetett azt kihoztuk belőle és készen állunk a holnapi mérkőzésre. Az ellenfelünk nagy rotációval rendelkezik, sok fiatallal és hatalmas lendülettel játszanak. Senki nem játszik 32-36 perceket, folyamatosan váltogatják az embereiket, ezzel pedig mindenki hozzá tud tenni a játékhoz, ebben rejlik az erejük. Nyílván holnap is erre számíthatunk, és ezt kell majd nekünk megoldani. Ha ez sikerülni fog, akkor akár győztesen is kijöhetünk a párharcból.”

Tursics Krisztián vezetőedző után a Ludovika-FCSM Csata újdonsült fiatal játékosával, Strausz Edinával készített mérkőzés előtti rövidinterjút, akit elsősorban az élmezőnybe való bekerülésről is kérdeztek. Edina eddig kétszer léphetett pályára a Csata felnőtt csapatának színeiben – mind a kétszer közel 10 percet töltött a pályán – és a DVTK együttese ellen 4 lepattanót szedett össze a fiatal center. 

“Nagy és hirtelen váltás volt számomra átkerülni amatőrből a profi mezőnybe. Eddig is jártam edzésekre, de a mérkőzéseken még nem tudtam pályára lépni. Ez egy éles váltás volt, de mindenképpen pozitív.

Szerintem a legnagyobb különbség az amatőr és a profi bajnokság között az az, hogy teljesen más a ritmus. Ezerszer gyorsabban történik minden, és mindenre sokkal jobban kell fókuszálni. Emellett magára a csapatjátékra is nagyobb hangsúlyt fektetnek, tehát nem az egyéni brillírozáson van a hangsúly, hanem azon, hogy a csapat hogy teljesít.

Nagyon örülök, hogy megadatott nekem ez a lehetőség, élvezem minden percét. Szeretek a lányokkal a pályán lenni és tényleg úgy éreztem, hogy mostmár nem csak az edzéseken tudom kivenni a részem, hanem mérkőzésekbe is be tudok érdemlegesen kapcsolódni. Bíztató jeleket kaptam az edzőktől is, úgyhogy szeretnék ezen az úton továbbmenni.”

Fotó: csatabasketball.hu

Hirdetés